Korrektion af bogføring vedrørende årets resultat

Forfatter:Mathias Anker Droob
Dato:11. maj 2023
Læsetid:3 minutter

Hvis du støder på en valideringsfejl "Beløbet på konto 7110 - Dette års resultat stemmer ikke med beløbet på konteon 2600 - Resultat efter skat", så skyldes det, at beløbene på de to konti ikke stemmer. Tallene på de to konti skal være ens.

Du kan tjekke saldiene på de to konti på følgende måde:

• Vælg Regnskab i menuen.
  • Vælg Rapporter.
  • Vælg Saldobalance.
  • Rul ned til henholdsvis 2600 - Resultat efter skat og 7110 - Dette års resultat.

Hvis beløbene ikke stemmer mellem de to konti, så er det højest sandsynligt, fordi der er blevet bogført manuelt på konto 7110 - Dette års resultat. Denne konto er en systemkonto, og der bør derfor ikke bogføres på den manuelt.

Du kan tjekke, om der er blevet bogført manuelt på kontoen på følgende måde:

• Vælg Indstillinger i menuen.
  • Vælg fanen Regnskab.
  • Vælg Rediger kontoplan.
  • Søg på 7110
  • Klik ind på kontoen og vælg perioden Al tid.

Du kan se, at der er blevet bogført manuelt på konto “7110 - Dette års resultat”, og det er årsagen til, at der i dette eksempel er en uoverensstemmelse mellem de to konti. Det skal korrigeres, før du kan gå videre.

Nedenfor kan du se et eksempel på en situation, hvor man kan have kommet til at bogføre manuelt på konto "7110 - Dette års resultat". Du finder også svar på, hvordan du korrigerer din bogføring, så du kan komme videre med dit årsregnskab.

Bogføring på konto 7110 i forbindelse med åbningsbalance

Typisk når at man laver en åbningsbalance, så ligger man også resultatopgørelsen ind i samme forbindelse. Hertil vil systemet automatisk tage beløbet fra resultatopgørelsen og ligge det over på 7110 - Dette års resultat, da det er en systemkonto. Man skal derfor ikke ligge dette års resultat ind i åbningsbalancen. Hvis du har bogført på 7110 - Dette års resultat i forbindelse med, at du har lavet din åbningsbalance og du ikke ligger resultatopgørelsen ind, så skal man i stedet benytte 7120 - Overført resultat.

Korrektionen laver du ved at gå ind på den åbningsbalance som er lavet og vælger 7120 - Overført resultat i stedet for 7110 - Dette års resultat. Når at det er gjort, kan du checke om de to konti stemmer overens, hvorefter det vil være muligt at gå videre i årsregnskabsmodulet.

Bogføring på konto 7110 af anden grund end nævnt for oven

Hvis du har bogført på 7110 - Dette års resultat af en anden grund end nævnt ovenfor, så skal det stadig rettes ved hjælp den ovenstående metode. Dette gøres enten ved at ompostere det eller ved at rette den bagvedliggende transaktion.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du laver dine korrektioner, så konto 2600 og konto 7110 stemmer, så er du meget velkommen til at kontakte supporten, hvor vi står klar til at hjælpe.