Korrektion af bogføring vedrørende årets resultat

Aske Bjørner2019-12-19
Tilbage til Årsregnskab

Hvis du støder på en valideringsfejl "Beløbet på konto 7110 - Dette års resultat stemmer ikke med beløbet på konteon 2600 - Nettoresultat", så skyldes det, at beløbene på de to konti ikke stemmer. Tallene på de to konti skal være ens.

Du kan tjekke saldiene på de to konti ved at gå ind Regnskab → Saldobalance og se begge konti i din saldobalance. Du kan se, hvordan du finder tallene herunder.

Hvis beløbene ikke stemmer mellem de to konti, så er det højest sandsynligt, fordi der er blevet bogført manuelt på konto “7110 - Dette års resultat”. Denne konto er en systemkonto, og der bør derfor ikke bogføres på den manuelt. Du kan tjekke, om der er blevet bogført manuelt på kontoen ved at søge på “7110” i søgebjælken, som vist her.

Du kan se, at der er blevet bogført manuelt på konto “7110 - Dette års resultat”, og det er årsagen til, at der i dette eksempel er en uoverenstemmelse mellem de to konti. Det skal korrigeres, før du kan gå videre.

Nedenfor kan du se eksempler på situationer, hvor man kan have kommet til at bogføre manuelt på konto "7110 - Dette års resultat". Du finder også svar på, hvordan du korrigerer din bogføring, så du kan komme videre med dit årsregnskab.

Bogføring på konto 7110 i forbindelse med åbningsbalance

Hvis du har bogført på "7110 - Dette års resultat" i forbindelse med, at du har lavet din åbningsbalance, så er det ikke nødvendigvis en fejl. Men det kræver, at du laver en korrektion for at bringe det i orden. Korrektionen laver du ved at gå ind i Regnskab → Kasseklade og lave en overførsel på beløbet fra “7110 - Dette års resultat” til “ 7120 - Overført resultat”. Dette gøres således:

Når du har gjort dette, kan du checke konto “7110 - Dette års resultat” og være sikker på, at den er blevet bragt i orden:

Som det kan ses for oven, så har transaktionen bragt kontoen i nul. Derefter burde konto “2600 - Resultat efter skat” og “7110 - Dette års resultat” meget gerne stemme, hvorefter du kan gå videre i årsregnskabsmodulet.

Bogføring på konto 7110 i forbindelse med udbetaling til ejer (enkeltmandsvirksomhed)

Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed, kan du have kommet til at bogføre på "7110 - Dette års resultat" i forbindelse med, at du har lavet en udbetaling til dig selv. Hvis dette er tilfældet, skal du lave en ompostering, så du bruger konto "7120 - Overført resultat" i stedet. Det kan du gøre således.

Ved at gøre som foroven, så fjerner du posteringerne fra konto “7110 - Dette års resultat”, hvorefter du burde kunne gå videre i årsregnskabsmodulet.

Bogføring på konto 7110 af anden grund end nævnt for oven

Hvis du har bogført på “7110 - Dette års resultat” af en anden grund end nævnt ovenfor, så skal det stadig rettes ved hjælp af en af de to ovenstående metoder. Dette gøres enten ved enten at ompostere det, som vist i første eksempel eller ved at rette den bagvedliggende transaktion, som vist i det andet eksempel.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du laver dine korrektioner, så konto 2600 og konto 7110 stemmer, så er du meget velkommen til at kontakte supporten, hvor vi står klar til at hjælpe.