Sådan håndteres Paypal overførsler

Dato:4. november 2022
Læsetid:2 minutter

Flere virksomheder bruger Paypal hvis de sælger til udlandske kunder. Når man opretter sig hos Paypal får man en "bankkonto" hvor kundeindbetalingerne bliver betalt til. Når du så vil have udbetalt disse penge fra Paypal kontoen til din almindelige erhvervskonto, skal du registrere dette i Billy.

Vi vil vise et eksempel, hvor vi har overført 10.000 kr. fra vores PayPal-konto til vores bankkonto, og Paypal har taget 342,60 kr. i gebyr.

Sådan håndteres Paypal udbetalinger i Billy

Når du bruger Paypal, skal du oprette det som en separat konto når du starter med at bruge det. Du kan læse vores artikel på hvordan man opretter en Paypal konto i Billy. Vi har vores Paypal konto med kontonummer 5730 under kontogruppen Bank- og kontantbeholdninger. Når du har registreret salget og efterfølgende får pengene udbetalt fra Paypal, skal du gøre følgende:

  • Gå til kassekladden under Bogføring → Kassekladde

Vi skal nu taste ind at pengene er gået fra vores Paypal konto til vores erhvervskonto. Vi skal huske at Paypal fratrækker et gebyr for dette som skal medregnes i regnskabet.

Vi skal bruge en flerbenet postering som man kan lave ved at klikke på det lille '+' til højre for linjen (man skal holde musen over linjen før den dukker op). Man kan også stille sig i tekstfeltet og klikke CTRL + L eller CMD + L for at lave flere linjer. Vi skal bruge 3 linjer.

  • I første linje skriver vi Paypal overførsel og vælger kontoen 5730 - Paypal hvor vi krediterer 10.000 kr.
  • I anden linje skriver vi Gebyr og vælger kontoen 2320 - Gebyrer hvor vi debiterer gebyret på 342,6 kr.
  • I tredje linje skriver vi Overført til bank og vælger kontoen 5710 - Bank hvor vi debitere kontoen med 9657,4 kr. som svarer til det fulde beløb minus gebyret.
  • Klik Godkend alle

Vi har nu registreret at vi har fået udbetalt penge fra vores Paypal konto til vores almindelige erhvervskonto.