Importer dine kontakter til Billy

Forfatter:Frederik Damgaard Kornvig
Dato:2. november 2021
Læsetid:1 minut

Du har muligheden for at importere dine kontakter fra et andet system ind til Billy, samt eksport dem ud af Billy. Dette bliver gjort gennem et bestemt format. Formatet hedder CSV, hvilket er en tekst-fil med kommaseparerede værdier, som generelt bruger dataoverførsel mellem databaser. CSV-filen skal være med nogle forudbestemte værdier. Hvilke forhold du skal være opmærksom på, bliver beskrevet i denne artikel.

Krav

Importen er meget fleksibel og import-filen kan indeholde de kolonner, som passer dig eller dit system. Det eneste krav er at:

• Første række er overskrifter
  • Der skal være en kolonne med navnet Name eller Navn

Format

• Hvis Kundenr. er sat og der ikke er en Kunde header, vil alle kontakter blive kunder
  • Hvis Leverandørnr. er sat og der ikke er en Leverandør header, vil alle kontakter blive leverandører

Disse headere kan importen læse:

• Nr.
  • Navn
  • Adresse
  • Adresse 2
  • Postnr.
  • By
  • Statskode
  • Stat
  • Landekode
    undefined
  • Land
  • Kontaktperson
  • E-mail
  • Kontaktperson 2
  • E-mail 2
  • Telefonnr.
  • Fax
  • Type
    undefinedundefined
  • Kunde
    undefinedundefined
  • Leverandør
    undefinedundefined
  • CVR
  • EAN
  • Valuta
    undefined
  • Betalingsbetingelser
    undefinedundefined
  • Sprog
    undefined
  • E-mailleveringsmetode
    undefinedundefined

Et eksempel på en Excel-fil kan se sådan her ud:

Import

For at importere kontakterne, går vi til:

• Kontakter
  • Mere
  • Importer kontakter

Her kan du uploade din CSV-fil og importere kontakterne.