Importer dine kontakter til Billy

Oliver Storm Pallesen

18. september 2015

Du har muligheden for at importere dine kontakter fra et andet system ind til Billy, samt eksport dem ud af Billy. Dette bliver gjort gennem et bestemt format. Formatet hedder CSV, hvilket er en tekst-fil med kommaseparerede værdier, som generelt bruger dataoverførsel mellem databaser. CSV-filen skal være med nogle forudbestemte værdier. Hvilke forhold du skal være opmærksom på, bliver beskrevet i denne artikel.

Krav

Importen er meget fleksibel og import-filen kan indeholde de kolonner, som passer dig eller dit system. Det eneste krav er at:

• Første række er overskrifter
  • Der skal være en kolonne med navnet Name eller Navn

Format

• Hvis Kundenr. er sat og der ikke er en Kunde header, vil alle kontakter blive kunder
  • Hvis Leverandørnr. er sat og der ikke er en Leverandør header, vil alle kontakter blive leverandører

Disse headere kan importen læse:

• Nr.

• Navn

• Adresse

• Adresse 2

• Postnr.

• By

• Statskode

• Stat

• Landekode

• DK, SE, DE, US, etc.
  • Land

• Kontaktperson

• E-mail

• Kontaktperson 2

• E-mail 2

• Telefonnr.

• Fax

• Type

• Virksomhed
    • Privatperson
  • Kunde

• Ja
    • Nej
  • Leverandør

• Ja
    • Nej
  • CVR

• EAN

• Valuta

• DKK, USD, EUR, etc.
  • Betalingsbetingelser

• Netto 30 dage (hvor 30 er et variabelt antal dage)
    • Løbende måned +30 dage (hvor 30 er et variabelt antal dage)
  • Sprog

• Dansk, Engelsk, Danish, English, da_DK, en_US
  • E-mailleveringsmetode

• Link
    • Vedhæftet

Et eksempel på en Excel-fil kan se sådan her ud:

Import af kontakter

Import

For at importere kontakterne, går vi til:

• Kontakter
  • Mere
  • Importer kontakter
Import af kontakter

Her kan du uploade din CSV-fil og importere kontakterne.

Import af kontakter