Oprettelse af kunstnermoms

Forfatter:Michael Boman Hvid
Dato:20. oktober 2023
Læsetid:1 minut

Billedkunstnere er omfattet af særlige regler for moms. Her anbefaler vi, at du tager en snak med SKAT for at finde ud af, hvordan du er stillet i forhold til momsreglerne. F. eks. er der en særlig salgsmoms, som kaldes kunstnermoms, af kunstnerens førstegangsværker, og den ligger på 5 procent.

Denne artikel vil vise, hvordan du opretter den særlige kunstnermoms på 5 procent, og laver en faktura på et salg af et af dine førstegangsværker.

Oprettelse af kunstnermoms

• Vælg Indstillinger
  • Vælg Momssatser
  • Klik Opret sats og skriv Kunstnermoms
  • Klik Gem

Oprettelse af momsregel

• Klik Opret regelsæt
  • Indtast Navn
  • Vælg Kunstnermoms under standardsats
  • Klik Gem

Opret produkt

• Vælg Salg
  • Vælg Produkter
  • Klik Opret produkt
  • Skriv navn
  • Vælg indtægtskategori
  • Vælg momssatsen Kunstnermoms

Oprettelse af faktura

• Vælg Faktura
  • Klik Opret faktura
  • Vælg Kunde
  • Vælg Produkt
  • Skriv Beløb
  • Klik Godkend
  • Nu har du oprettet en faktura for salget med kunstnermoms.