Modtagelse af E-faktura i Billy

Forfatter:Mathias Anker Droob
Dato:11. september 2023
Læsetid:2 minutter

Det er nu muligt at registrere sit CVR-nummer til at kunne modtage E-faktura, så dine leverandører kan sende regninger direkte ind i dit regnskabsprogram! 

Registrering af modtagelse af E-faktura

For at kunne modtage E-faktura skal man først registrere sig i det danske NemHandels-register. Første gang at man går ind under "Bilag" -> "E-dokumenter", vil man blive mødt af en side hvor man kan registrere sig. Her skal man registrere sig gennem sit CVR-nummer. Når man indtaster sit CVR-nummer og tilmelder sig, så sker registreringen helt automatisk og man er nu klar til at modtage E-faktura i sit Billy regnskab.  

Når man har registreret sig til at kunne modtage E-faktura vil dine leverandører kunne sende dig en E-faktura på dit CVR-nummer. Når man modtager en E-faktura, vil de komme ind under "Bilag" -> "E-dokumenter". Her ligger de klar til at blive håndteret på samme måde som uploadede bilag, hvor man kan udfylde og konvertere dem til regninger.

Afvis eller håndtér E-faktura

Der er to forskellige handlinger man kan foretage sig når man modtager en E-faktura.

Vælg Håndter nu for at udfylde bilaget. Her åbnes bilaget op i regningsmodulet, hvor man kan udfylde udgiftskategori, momssats og bogføre regningen. 

Vælg Afvis e-dokument for at afvise dokumentet. Her kan man indtaste en årsag til afvisningen, så leverandøren får besked om, hvorfor du ikke ønsker at acceptere regningen og kan tilrette den og sende en ny.