Samme momsbeløb to steder i momsopgørelsen

Michael Boman Hvid2021-02-10
Tilbage til Moms

I momsopgørelsen finder du den samme postering både i Køb af ydelser købt i udlandet og i Købsmoms (indgående moms). Dette skyldes, at du har benyttet udgiftskategorien; køb af ydelser i andre EU-lande. Momsen går derfra ind i momsopgørelsen under Moms af ydelser købt i udlandet. Som det kan ses i nedenstående eksempel, er der under Moms af ydelser købt i udlandet et beløb på 37,5 kr. med en momssats på 25 %. Det samme er der i næste kategori; købsmoms (indgående moms). Det er vigtigt, når momsopgørelsen tjekkes, at momsbeløbene på de to konti udligner hinanden og dermed stemmer overens.

Udenlandske leverandører kan ikke pålægge din virksomhed dansk moms. Ligeledes er det ikke muligt at få moms tilbage fra SKAT, når der er tale om køb af udenlandske varer. Helt enkelt skal du “betale” 25 % hver gang du får 25 %. På denne måde udligner de to beløb hinanden og går dermed helt automatisk i 0 i momsopgørelsen.

Hvis du har nogen spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på chatten, pr. telefon på 60 24 60 24 eller på billy@billy.dk.