Hvad er Blockchain?

Blockchain er et nyt system, der muliggør at folk kan handle med hinanden, uden at der er behov for en tredjemand (banken), som vi kender det fra det finansielle system i dag.

Systemet blev offentliggjort af Satoshi Nakamoto i 2009, hvis identitet stadig er anonym, i forbindelse med den første og mest kendte kryptovaluta bitcoin. Blockchain-teknologien er endvidere kendt for at være fundamentet for digital valuta, der kendes som kryptovaluta, og handlen af disse.

Hvordan virker Blockchain?

Man kan se det som en database, der samler informationer mange forskellige steder frem for ét enkelt sted. Det er et netværk af computere, som alle har den samme historik af transaktionerne, så alle folk der er en del af Blockchain har adgang til al historik. Når der sker en ændring, så kan alle følge med, og samtidigt opdateres systemet konstant.

Systemet er baseret på en kæde af blokke, som indeholder data over hver eneste transaktion, som er sket inden for en bestemt periode. Når en sådan blok bliver fulendt, opstår der en ny, som igen begynder at indsamle data. Den nye blok er sammenkoblet med den forgående – på den måde hænger de sammen som en kæde. En blok indeholder informationer over transaktioner, afsender og modtagerens brugerinformationer, en henvisning til den foregående bloks identitet, samt den oprindelige blok mm. Blokkene er struktureret på denne måde, for at der ikke kan blive manipuleret med dataene og sikkerheden er høj.

Er Blockchain sikkert?

Kort sagt så lagres data ikke blot ét sted, men overalt i netværket, så sårbarheden formindskes. Systemet gør brug af en avanceret form for kryptografi. Det betyder, at alle transaktionerne omsættes til kodesprog, så man i virkeligheden ikke kan se, hvad der sker, da det er er skrevet i lange kodede former. Sikkerheden er høj, fordi alle har adgang til alle informationer, derfor vil det næsten ikke være muligt at snyde, da det altid vil være muligt at spore de forskellige ændringer i blokkene.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage