Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er digitale valutaer, der fungerer uafhængigt af alt, hvad der hedder banker og regeringer. Ligesom med almindelige fysiske valutaer og aktier kan man handle med kryptovalutaer og spekulere i deres værdi. I starten af 2018 fandtes der mere end 1500 forskellige kryptovalutaer, et tal der konstant stiger i takt med udviklingen af nye kryptovalutaer. Blandt de mest populære kryptovalutaer findes Bitcoin, Ripple, Ethereum, Altcoin, Litecoin og Dogecoin.

Den første kryptovaluta, Bitcoin, blev udviklet tilbage i 2009 af den anonyme gruppe eller person, Satoshi Nakamoto. I denne forbindelse blev den første blockchain database ligeledes oprettet. Formålet med kryptovaluta var at skabe anonym digital valuta, der kunne bruges på samme måde som fysiske valutaer, uden regulering fra banker, regeringer og andre myndigheder. Fordi kryptovalutaer er anonyme, er det ikke muligt at spore dem. Det betyder bl.a. at man ikke kan få sin valuta tilbage, når man først har solgt den, men også at kryptovalutaer er meget populære blandt cyberkriminelle, der kan stjæle andres cryptocoins uden at blive sporet. Det er derfor også enormt vigtigt, at sikre sin kryptovaluta mod både hackere og hændelige uheld.

Hvordan handler man med kryptovaluta?

Kryptovaluta bliver forhandlet i form af cryptocoins på online børser rundt omkring i verden, hvor du først og fremmest skal oprette en profil. Når du har gjort dette, skal din profil godkendes, før du kan gå i gang med køb og salg af cryptocoins.

Valg af kryptovaluta: Når din profil er blevet godkendt på en børs, er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke kryptovaluta du er interesseret i. Undersøg markedet, og vælg de kryptovalutaer du har mest tiltro til. Lige meget hvad, er det vigtigt at have in mente at markedet er ekstremt volatilt.

Valg af wallets: Når du har besluttet hvilke kryptovalutaer, du vil have, skal du finde ud af, hvor de skal opbevares. Cryptocoins bliver opbevaret i såkaldte wallets, der fungerer lidt som en bankkonto.

Sikkerhed: Cryptocoins er anonyme, og hvis du først mister dine cryptocoins, har du ikke længere bevis for dit ejerskab. Det er derfor ekstremt vigtigt at huske sikkerheden undervejs. Sørg for at lave løbende backup af din wallet og for at den generelle sikkerhed på din pc er i top.

Køb af cryptocoins: Bitcoins kan købes hos Copenhagen Bitcoin, der er den førende forhandler af bitcoins i Danmark. Når du har købt og betalt dine bitcoins, modtager du en kvittering på din ordre, og dine bitcoins vil fremgå af din bitcoin-wallet. Herfra kan du overføre dine bitcoins til eventuelle andre wallets, eller du kan investere dem i andre kryptovalutaer.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage