En wallet kan bruges til at opbevare, sende og modtage kryptovalutaer. For at gøre afsendelse og modtagelse af kryptovaluta mulig, har en wallet en adresse, der fungerer på samme måde som et kontonummer. På denne måde minder en wallet meget om en traditionel bankkonto. En væsentlig forskel er dog, at en bankkonto har en høj sikkerhed i form af beskyttelse og forsikring mod tyveri. Sådan forholder det sig ikke med wallets. Her får du kun den grad af sikkerhed, du selv sørger for, og bliver dine cryptocoins stjålet, ser du dem aldrig igen. Det er derfor også vigtigt, at overveje nøje, hvor og hvordan du vælger at opbevare dine crytpocoins.
Hvordan får man en wallet?
Når du opretter en profil på en kryptovaluta børs, får du helt automatisk tildelt en wallet, der er tilknyttet din profil. Her ligger dine kryptovaluta digitalt – fuldstændig på samme måde, som hvis du opbevarer fysisk valuta på din bankkonto. Hvis du vælger, at købe forskellige kryptovalutaer via samme børs, vil du ved hvert køb få tildelt en ny wallet, så hver valuta ender med at have sin egen wallet. Det er derfor muligt at have mange forskellige wallets.
Udover de automatisk oprettede wallets, du bliver tildelt ved oprettelse og køb på børser, findes der et hav af andre wallets, du kan vælge imellem. Ikke alle wallets er lige sikre, når det kommer til opbevaring af cryptocoins, og det er derfor også vigtigt at tænke sig om, før man vælger wallet. Overordnet set kan de forskellige wallets inddeles i to hovedkategorier, nemlig online og offline wallets med mulighed for opbevaring af en eller flere kryptovalutaer.
Online wallets
Online wallets er et af de mindst sikre steder, hvor du kan opbevare dine kryptovalutaer. Der findes mange forskellige former for online wallets, men fælles for dem, er, at det er muligt for hackere, at tiltvinge sig adgang til online wallets, hvilket gør dem mindre sikre end offline wallets.
Når du benytter en automatisk oprettet wallet på en børs, er der tale om en online wallet. Derudover kan du installere en desktop wallet på din computer. Her kan din wallet ligge som et program på computeren. Programmet er dog stadig tilsluttet internettet, og kan derfor også nås af hackere. En desktop wallet er altså ikke nødvendigvis sikrere end en wallet hos en af de store børser, til gengæld har hackere mere ud af at gå efter børserne, end de har ved at gå efter privatpersoner, da der typisk er langt færre penge at hente i desktop wallets.
Offline wallets
Når det kommer til offline wallets, er der ligeledes flere forskellige muligheder. Den mest typiske er dog at opbevare sine kryptovalutaer på enten en harddisk eller et USB-stik. Det er også muligt at lave sin egen offline wallet. Denne mulighed er 100 % offline og gør det dermed umuligt for hackere at nå dine cryptocoins. Hvis du har lavet en større investering, er dette en god mulighed at overveje.
Få overblik over din økonomi
I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.