Hvad er faste omkostninger?

De faste omkostninger ændres ikke i forhold til antallet af afsatte enheder eller produktionens størrelse. De er uafhængige af virksomhedes drift. De faste omkostninger er påvirket af faktorer som husleje, strøm, varme og fast løn til ansatte.

Hvad kendetegner faste omkostninger?

En virksomheds faste omkostninger er omkostninger, der ikke relaterer sig til antallet af solgte- eller producerede enheder. De er derimod påvirkede af fx en virksomheds husleje for kontorbygninger eller leje af lagerbygninger.

Faste omkostninger kan stige i tilfælde af, at en virksomhed fx tilkøber en ny lagerbygning. De faste omkostninger vil stige, da virksomheden skal betale en ekstra husleje.

Faste omkostninger omtales ofte som kapacitetsomkostninger, som afdækker det samme område.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage