Forsikring - Hvad er en forsikring?

En forsikring er det, der hjælper dig, hvis der sker noget uventet for dig, dit hus, dine ting eller din virksomhed.

Når du er selvstændig, kan det give mening, at du har visse forsikringer. Hos Billy Regnskabsprogram kan du lave al din bogføring.

Der findes et hav af forskellige forsikringer, der alle kan bruges i forskellige sammenhæng. De fleste kender vi, da vi har forsikringer i det private. Det kan eksempelvis være indboforsikring, ulykkesforsikring, rejseforsikring og sundhedsforsikring. 

Hvilken forsikring skal jeg vælge?

Det kan være meget svært at vide, hvilken forsikring du skal vælge. Der er altid nogle forsikringer, der næsten er nødvendige at have, da konsekvenserne ved ikke at have dem kan være høje. 

Når du har fundet frem til, hvilke forsikringer du gerne vil tegne, så skal du indhente tilbud. Det kan godt være fristende at sige ja tak til det første og det bedste, men det kan godt betale sig at kontakte flere forskellige selskaber.

Gør dig selv den tjeneste at kontakt en 3-4 forskellige forsikringsselskaber for at høre, hvad de kan tilbyde dig inden for de her forsikringer, som du gerne vil tegne. Ofte kan du finde den bedste pris ved at gøre det, så du får en god dækning til billige penge.

Hvilke forsikringer er lovpligtige som selvstændig?

Som selvstændig kan der også være en række forsikringer, der kan være en rigtig god ide at tegne. Hvilke forsikringer der kan være en god ide kommer meget an på, hvilken virksomhedstype du driver, og inden for hvilken branche du arbejder.

En af de forsikringer der er særlig vigtige at tegne er en arbejdsskadeforsikring. Det er en forsikring, du er forpligtet til at tegne, når du ansætter folk i din virksomhed. Hvis uheldet skulle være ude og dig eller din medarbejder kommer til skade, når i laver jeres arbejde, kan denne forsikring gå ind og dække skaderne.

Hvilke forsikringer er gode at have som selvstændig?

Selvom det kun er arbejdsskadeforsikringen, der er lovpligtig at tegne, så findes der også andre, der er gode at have alligevel. Det kan eksempelvis være en såkaldt: sygeforsikring, bygningsbrandsforsikring eller erhvervsansvarsforsikring. 

Du kan som selvstændig tegne en sygeforsikring, der går ind og giver dig løn på de dage, hvor du er syg og ikke kan arbejde. Det er en form for kompensation, så du trods alt for nogen indtægt på dine sygedage. Der kan du enten få penge fra 1. Sygedag eller 3. Sygedag.

En bygningsbrandsforsikring går ind og dækker, hvis jeres kontor eller lager pludselig bryder i brand. Sådan en forsikring kræver de fleste banker, at man tegner, hvis man låner til at få et erhvervslokale. Det er bankens forsikring imod, at hvis noget går tabt i branden, at det tab vil blive dækket.

En erhvervsansvarsforsikring er i bund og grund en forsikring, der går ind og dækker, hvis dig eller dine medarbejdere laver en skade, når I er ude hos en kunde. Det kan være, hvis du er VVS’er, og en af dine medarbejdere kommer til at smadre toilettet. Så vil forsikringen her gå ind og dække tabet.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage