BillypediaHvad er virksomhedstyper?

Hvad er virksomhedstyper?

Ved oprettelse af ny virksomhed, er der forskellige faktorer og lovkrav som gør sig gældende for hver type virksomhedsform og som derfor skal overvejes nøje inden da og udtænke fremtidige scenarier for virksomheden. Ud fra disse overvejelser kan der vælges hvilken virksomhedstype som passer bedst til din nye virksomhed.

De faktorer som du skal gøre dig overvejelser omkring er hæftelse (din risikovillighed), startkapital, beskatning, årsrapport og diverse administrative krav. Det kan derfor også være en god idé at kontakte en revisor, advokat eller virksomhedsrådgiver, som kan rådgive dig med hvilken virksomhedsform som passer til dig.

De mest anvendte virksomhedstyper er

Virksomhedsomdannelse

Hvis en virksomhedsstruktur ændrer sig undervejs, er det muligt at ændre virksomhedstype ved en virksomhedsomdannelse, som f.eks. fra en enkeltmandsvirksomhed til et ApS. Dette kan dog have nogle skattemæssige konsekvenser og økonomiske omkostninger. Kontakt derfor din revisor eller anden virksomhedsrådgiver inden da, hvis du overvejer en virksomhedsomdannelse.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage