Hvad er en enkeltmandsvirksomhed?

En enkeltmandsvirksomhed betegnes ved at virksomheden kun har én ejer. Som enkeltmandsvirksomhed hæfter ejer ene og alene for virksomhedens økonomi. Det betyder at man ejer alle virksomhedens aktiver, men også at ejer hæfter personligt for eventuel gæld i virksomheden. Virksomhedens kreditorer kan derfor gøre krav på ejerens personlige formue og aktiver, såsom ejers hus, bil og båd. I sidste ende kan ejer derfor ende med at gå konkurs.

Fordele ved en enkeltmandsvirksomhed

Fordelen ved at etablere enkeltmandsvirksomhed kan være at der ikke er et kapitalkrav ved oprettelsen af virksomheden. Ligeledes er der mere lempelige juridiske krav til opstilling af regnskaber og at der ikke er krav om revision af årsregnskabet og virksomhedens økonomi kan derfor holdes hemmelige for offentligheden. Dog skal virksomheden bogføre efter regnskabsloven og der vil også blive udarbejdet et skatteregnskab for virksomheden.

Som ejer af en enkeltmandsvirksomhed behøves heller ingen direktion, og ejer er beslutningstager i alle beslutninger vedrørende virksomheden.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.