Hvad er et anpartsselskab?

Et anpartsselskab er en selskabsform, hvor stifteren/stifterne ikke hæfter personligt for selskabets forpligtelser. Der hæftes kun for den oprindelige indskudte mængde af kr. 50.000. Et anpartsselskab kan stiftes af én eller flere personer eller selskaber.

Hvordan fungerer et anpartsselskab (ApS)?

Ved stiftelse af et ApS kræver det, at man indskyder kr. 50.000 i selskabskapital. Kapitalen kan indskydes kontant eller i form af andre værdier. Dette kan fx være aktiver i form af et anlægsaktiv eller et patent.

Et ApS kan være ejet af én eller flere personer eller selskaber. Man vil ofte starte et ApS, hvis man ønsker at starte eller eje en virksomhed sammen med andre. I tilfælde af flere ejere, vil ejerskabsforholdet være afgjort, af den mængde selskabskapital hver ejer har indskudt i virksomheden.

Ved stiftelse af et ApS er fordelen, at ejeren eller ejerne kun hæfter begrænset. Man mister altså kun de penge som man oprindeligt har indskudt i virksomheden, i form af de kr. 50.000. Det vil sige, at hvis virksomheden går konkurs, så skylder man ikke flere penge penge væk end den oprindeligt indskudte mængde.

Karakteristika ved et anpartsselskab (ApS)

  • Selskabet kan have flere ejere
  • Selskabet skal have en ledelse
  • Selskabets formue er selskabets og ikke ejernes
  • Du hæfter ikke personligt for virksomhedens gæld, ud over det som man har indskudt af værdier i virksomheden
  • Selskabskapitalen skal minimum være kr. 50.000 for at registreres hos erhvervsstyrelsen

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.