Hvad er selskabsskat?

Selskabsskat er en skat, der betales som en procentsats af virksomhedens overskud.

Ligesom at privatpersoner skal betale personskat af deres månedlige indtægt, så er virksomheder også pålagt at betale skat til staten. I Danmark bliver selskabsskatten hvert år reguleret, og i 2020 ligger selskabsskatten på 22%. Det vil sige, at i år skal virksomheder betale 22% af deres overskud i skat.

Selskabsskatten er hen over mange år blevet sænket. I 2013 lå den f.eks. på 25%, men er i år den nede på 22%.

Hvem skal betale selskabsskat?

Det er ikke alle virksomhedsformer, som skal betale selskabsskat. Dem, der skal betale selskabsskat, er ofte aktieselskaber, anpartsselskaber og iværksætterselskaber.

De virksomheder, hvor overskuddet anses som personlig indkomst skal ikke betale selskabsskat, men skal derimod betale personskat af deres overskud. Det vil sige, at de skal betale B-skat af deres overskud. Dette gælder ofte for enkeltmandsvirksomheder og interessentskaber. Her skal man som regel betale mellem 39%-43% i skat af sit samlede overskud.

Hvordan beregnes selskabsskatten?

Når du skal beregne, hvor meget du skal betale i selskabsskat, skal du blot tage 22% af virksomhedens overskud. Det beløb, du får, udgør selskabsskatten.

Lad os tage et eksempel:
Hvis en virksomhed får et overskud på 400.000 kr., skal virksomheden betale 22% af beløbet i skat.

  • 400.000 x 0,22 = 88.000 kr.

Ved at tage 22% af overskuddet skal virksomheden betale 88.000 kr. i selskabsskat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.