Billypedia>Hvad er et aktieselskab?

Hvad er et aktieselskab?

Et aktieselskab (A/S) er en selskabsform, hvor virksomheden opdeler sin værdi i aktier. Aktierne kan herefter opkøbes af individer eller virksomheder. Aktionærerne hæfter begrænset for selskabets gæld, da de kun hæfter for deres egen indskudte kapital.

Hvordan fungerer et aktieselskab (A/S)?

Et aktieselskab (A/S) startes ved at imødekomme kapital kravet på kr. 500.000. Selskabsformen er kendetegnet ved, at virksomheden opdeler sin værdi i det som kaldes aktier. Aktierne kan herefter købes af privatpersoner eller virksomheder, hvilket gør dem til aktionærer.

Aktionærerne i et aktieselskab (A/S) har som udgangspunkt ikke ansvar for andet end mængden og værdien af deres indkøbte mængde aktier. Det betyder at i tilfælde af fx konkurs, vil en aktionær kun hæfte for den mængde kapital de har købt aktier for. Det er dog muligt, at påtage sig særligt ansvar som aktionær.

Aktieselskabets opbygning består af en ledelse, som herunder består af en bestyrelse og en direktion. Aktionærerne har ligeledes en stemme i selskabet, dog afgjort på baggrund af den mængde aktier de besidder. Ledelsen bliver nemlig valgt af aktionærerne, som derigennem har indflydelse igennem deres aktieandel.

Karakteristika ved et aktieselskab (A/S)

  • Selskabet skal have en bestyrelse og en direktion
  • Der skal være en startkapital på kr. 500.000
  • Selskabet kan have flere ejere
  • Aktionærerne hæfter kun begrænset i form af deres indskudte kapital

Få ovverblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage