Hvad er en revisor?

En revisors job består i at kontrollere og gennemgå regnskaber for virksomheder. Derudover kan revisorer også tilbyde regnskabsarbejde og rådgivning. På den måde kan en revisors arbejde opdeles i to hovedområder: revision og rådgivning.

En revisor kan være behjælpelig under alle virksomhedens stadier. Det vil sige, at en revisor kan hjælpe virksomheder i f.eks. opstartsfasen, ved køb og salg og fusion. De kan også være behjælpelige, hvis en virksomhed eksempelvis går i betalingsstandsning, eller hvis andre økonomiske problemer opstår.

Hvad er revision?

Revision består i at gennemgå hele regnskabet, lave kontrol og sikre, at regnskabet viser et retvisende billede af virksomhedens økonomi. Når der er lavet kontrol af regnskabet, skal det blot underskrives. Vigtigt at vide er, at kun en godkendt revisor kan godkende årsregnskabet for virksomheden. Derfor må revisoren heller ikke have familiære bånd til virksomheden.

Revision foregår ofte op til afslutningen af årsregnskabet. Når en virksomhed ønsker at få sit regnskab gennemgået af en revisor, er det virksomheden selv, som bestiller revision hos en revisor.

Du kan læse mere om, hvad revision er her.

Hvad er forskellen på en statsautoriseret revisor og en registreret revisor?

Forskellen mellem de to titler er ikke så stor og langt hen af vejen udfører de det samme arbejde. Derudover skal de begge også følge den samme lovgivning og regler for kontrol og dokumentationspligt. Forskellen mellem de to titler kommer af, at de har forskellige uddannelser. En registreret revisor har et toårig grundforløb og 2-3 års praktisk erfaring på et revisionskontor. En statsautoriseret revisor har derimod gennemgået hele forløbet på 3-4 år og 2-3 års praktisk erfaring på et statsautoriseret revisionskontor.

Men hvornår skal man så bruge en statsautoriseret revisor? Det skal finansielle virksomheder som f.eks. banker og kreditinstitutter, men også børsnoterede selskaber skal benytte sig af en statsautoriseret revisor. Ligeledes skal foreninger eller virksomheder, som modtager eller ansøger om offentlig støtte, ofte også benytte sig af en statsautoriseret revisor.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.