Billypedia>Hvad er et iværksætterselskab?

Hvad er et iværksætterselskab?

Et iværksætterselskab (IVS) er en virksomhedsform, som primært henvender sig til iværksættere og generelt folk som ønsker at starte en virksomhed. Et iværksætterselskab (IVS) kan startes for kun én krone. Dette gør det til en virksomhedsform, som er attraktiv for mange som ønsker at starte deres første selskab, men som ikke har de finansielle kapaciteter til at starte et anpartsselskab (ApS).

Hvordan fungerer et iværksætterselskab?

Efter opstart er det et krav, at man sparer 25% af det årlige overskud sammen, indtil man når startkapitalen på kr. 50.000 for et anpartsselskab (ApS). Når de kr. 50.000 er nået, kan man så lade sig registrere som et anpartsselskab (ApS). Når denne grænse er nået, er det ligeledes muligt for virksomheden at udbetale udbytte.

I modsætning til fx et anpartsselskab (ApS), kan startkapitalen ikke finansieres igennem aktiver, men kun kontanter.

Som ved andre selskabsformer, skal et iværksætterselskab (IVS) betegne deres virksomhed med et IVS, som fx Billy IVS, for at signalere hvilken kreditværdighed der er tale om.

Regnskab

Der findes de samme skatteregler for et iværksætterselskab (IVS), som der gør for et almindeligt anpartsselskab (ApS). Et iværksætterselskab (IVS) skal betale almindelig selskabsskat - 22% af indkomsten.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage