BillypediaHvad er Virksomhedsordningen?

Hvad er Virksomhedsordningen?

Er du ejer af en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab er virksomhedsordningen (VSO) en mulighed for dig. For en selvstændig erhvervsdrivende er det smart at bruge denne form for beskatning, hvis forudsætningerne er der for din virksomhed. Det kræver, at du adskiller din personlige økonomi fra din virksomheds økonomi med hver deres bankkonti. VSO kan være svært at arbejde med, og det anbefales at du får professionel hjælp af en revisor eller bogholder til dette.

Fordele ved virksomhedsordningen

Virksomhedsordningen giver adgang til et par værdifulde fordele. VSO åbner en dør til et større fradrag for virksomhedens renter, end de andre beskatningsmodeller gør. Du får mulighed for at opspare penge fra dit overskud med lav beskatning, og alle virksomhedens renter kan trækkes fra i virksomhedens overskud før skatten udregnes. VSO er oplagt for en personligt eget virksomhed hvor man har en stor kassekredit, eller generelt i nyopstartede virksomheder som har brug for penge til at reinvestere i dem selv.

Du får altså mulighed for at spare en masse penge op, som kan bruges til erhvervelse af nødvendige varelagre eller aktiver, der er lavere beskattet. Yderligere kan virksomhedsordningen bruges til at undgå, at skulle betale topskat ved at udbetale beløb til sig selv, der ligger lige under topskatsgrænsen og beholde resten i virksomheden.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage