BillypediaHvad er en kassekredit?

Hvad er en kassekredit?

En kassekredit er en finansieringsform, som giver en låntager mulighed for at hæve et beløb op til et aftalt maksimum af en långiver. Låntageren kan efterfølgende hæve det aftalte beløbet på kassekreditten efter behov.

Et eksempel:
Benny har fået en kassekredit på 10.000 kroner i sin bank. Sidst på måneden er hans SU sluppet op, men Benny mangler penge til nogle studiebøger. Han bruger derfor 500 kroner af kassekreditten. Næste gang hans SU går ind på hans NEM-konto, går 500 kroner til at dække underskuddet på kassekreditten.

Omkostningerne forbundet med lånet omfatter renter af det hævede beløb og provision, som beregnes af kassekredittens maksimum.

Hvordan får man en kassekredit?

Man kan søge om at få en kassekredit i sin bank. Om banken beslutter at godkende en kassekredit, afhænger af, hvordan ens økonomi hidtil har set ud samt af den generelle økonomiske situation i bankverden. Banken vil for eksempel typisk være tilbageholdende med at godkende en kassekredit i en kriseperiode.

Hvem kan få en kassekredit?

Alle som har en bankkonto kan i princippet få en kassekredit. Dog kan banken vælge at afvise ens ansøgning, hvis man eksempelvis har meget gæld eller hvis de af andre grunde vurderer, at ens økonomi ikke hænger sammen.

Hvad bør man være opmærksom på?

Når du ansøger om at få en kassekredit, skal du være opmærksom på, at banken tjener penge på, at du låner penge hos dem.

Når din ansøgning om at få en kassekredit er blevet godkendt, skal du være opmærksom på, at du betaler renter af det beløb, du hæver af kassekreditten.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage