Hvad er en konto?

En konto er en ordning mellem en udbyder og en person eller en virksomhed. Ordet bliver almindeligvis brugt i sammenhæng med banker og pengeinstitutter, men man kan også have en konto hos eksempelvis online-services som e-mailudbydere og sociale medier. Ordet “konto” stammer fra det latinske ord “contare” som betyder “at tælle”. Taler man om mere end én konto, er den rigtige betegnelse “konti”.

Forskellige typer konti

Indenfor bankverdenen findes der forskellige typer konti. Nogle af de mest almindelige er:

Erhvervskonto

Når man opretter et CVR-nummer er det påkrævet, af man får en erhvervskonto. Stort set alle banker tilbyder denne service, selvom priserne kan være meget forskellige. Ofte vil der være et gebyr for at oprette kontoen og eventuelt nogle tilkøbsmuligheder i form af eksempelvis dankort, netbank o.lign. Nogle banker kræver, at man flytter sine private konti over i den bank, man ønsker at blive erhvervskunde hos. I sådan et tilfælde vil der mest sandsynligt være mulighed for at få et nedslag i prisen på oprettelsesgebyret. Ofte er det muligt at forhandle prisen på oprettelse af erhvervskonto, hvis man har mod på at forhandle lidt om prisen.

NEM-konto

En NEM-konto er en almindelig bankkonto som er tilknyttet ens CPR-nummer, hvis man er en person eller ens CVR-nummer, hvis man repræsenterer en virksomhed. Hvis man skal modtage en betaling fra det offentlige, vil det altid være ens NEM-konto pengene bliver overført til.

Budgetkonto

En budgetkonto er en konto, man bruger til at have overblik over sine faste udgifter. Når man har en budgetkonto, sætter man et beløb til side på kontoen hver måned. Man kan udregne, hvor stort et beløb man skal sætte ind ved at udfylde et budgetskema: en oversigt over alle ens faste udgifter. Når man så skal betale de faste udgifter, gør man det via budgetkontoen. Fordelene ved at have en budgetkonto er, at man får et tydeligt overblik over alle faste udgifter. På den måde kan man lettere planlægge og administrere sin økonomi.

Opsparingskonto

En opsparingskonto er en konto, hvor man kan sætte et beløb til side som man vil spare sammen til senere. Det er let at oprette en opsparingskonto og man kan gøre det i de fleste banker.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage