Billypedia>Hvad er en pris?

Hvad er en pris?

En pris er den sum penge, som man skal betale for en vare eller en service.

Hvordan fastsætter man en pris?

Der er mange forskellige faktorer, som spiller ind, når man skal fastsætte en pris. Det er vigtigt, at virksomheden prissætter deres produkter eller ydelser korrekt.

Når man prisfastsætter sit produkt eller ydelse, skal man overveje flere ting. De fleste virksomhedsejere og selvstændige har et ønske om at tjene så meget som muligt. Derfor kan det være fristende at prissætte sit produkt eller service højt, men det er sjældent den bedste løsning. Hvis prisen på dit produkt eller service er langt højere end konkurrentens, vil forbrugeren højst sandsynligt vælge din konkurrent frem for dig for at spare penge.

Det er også vigtigt at prisfastsætte sit produkt således, at omkostningerne i forbindelse med produktionen bliver dækket.

Normalt bruger man en af følgende metoder til at fastsætte prisen:

  • Omkostningsbaseret: Her bliver prisen bestemt ud fra virksomhedens omkostninger i forbindelse med produktionen.
  • Efterspørgselsbaseret: Her bliver prisen bestemt ud fra, hvor efterspurgt produktet er.
  • Konkurrencebaseret: Her bliver prisen bestemt ud fra konkurrenternes priser.

Når virksomheden skal vælge en pris på deres produkt eller service, kan det være en fordel at kombinere de forskellige prisfastsættelsesmetoder.

I nogle tilfælde er det ikke virksomheden selv, som fastsætter prisen, men derimod de offentlige myndigheder. F.eks. har EU reguleret prisen på markeder, hvor der kun er få og dominerende aktører. I Danmark bliver huslejen i lejeboliger også reguleret, så priserne ikke bliver alt for høje.

Det er vigtigt, at virksomheder tydeligt oplyser, hvor meget et produkt eller en service koster. Priser til forbrugere skal også altid være inklusiv moms. Du kan læse mere omkring reglerne i forbindelse med pris her.

Hvad er en priskrig?

Sommetider kan der opstå priskrig mellem virksomheder indenfor den samme branche. Her vil en virksomhed sætte prisen markant ned på et produkt og dermed kapre nye kunder fra deres konkurrenterne.

Du kan læse mere om, hvad en priskrig er her.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage