Bogholder - Hvad er en bogholder?

En bogholder har ansvaret for virksomhedens regnskaber. De står for bogføring af indtægter og udgifter, bilag, fakturaer og pengestrømme. 

Har du brug for et regnskabssystem i din virksomhed? Det kan vi hjælpe med. Prøv Billy gratis.

Bogholderens vigtigste værktøj er et bogføringssystem. De har skrottet den gammeldags løsning, hvor regnskabet holdes i en bog, som bogholder-titlen refererer til. Digital bogføring giver bedre overblik og øget opgaveeffektivitet. 

Hvad laver en bogholder?

Når bogholderen fører regnskab, så bogfører de alle virksomhedens indtægter og omkostninger i et økonomisystem.

Bogholderen hjælper med at skabe et økonomisk overblik, når de bogfører virksomhedens indtægter og omkostninger i regnskabets balance. Det er også kendt som debet og kredit

Yderligere holder de styr på alle virksomhedens posteringer, hvilket betyder at hver gang der sættes penge ind på en konto, så debiterer de beløbet. Omvendt krediterer de beløbet, når der tages penge fra en konto. Det er også kendt som det dobbelte bogholderi

Hvad kan en bogholder hjælpe med?

En bogholder kan hjælpe med varetagelse af en række ansvarsområder, som alle er en del af den daglige drift af virksomhedens økonomi. Nogle eksempler på hvad en bogholder kan stå for er: 

Alle deres opgaver gør det muligt for virksomheden at fremlægge et ordentligt regnskab. Derfor er deres job vigtigt for enhver virksomhed. 

Hvad er forskellen på en bogholder og en revisor?

Bogholderen udarbejder regnskabet, hvor revisoren reviderer regnskabet og rådgiver omkring regnskabet. Det er den korte version af forskellen på en bogholder og en revisor.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage