Anlægskartotek - Hvad er et anlægskartotek?

Et anlægskartotek bruges overordnet til at holde styr på en virksomheds afskrivninger af dens anlægsaktiver. 

Med Billy Regnskabsprogram kan du nemt lave afskrivninger på dine aktiver.  Prøv Billy gratis.

Et anlægskartotek giver mulighed for at få overblik over hvilke anlægsaktiver din virksomhed råder over, men også hvordan afskrivninger påvirke disse anlægsaktiver. 

Hvorfor anvende et anlægskartotek?

Det kan være vanskeligt at holde et overblik over alle aktiverne i en virksomhed samt udviklingen i aktivernes værdi. Et anlægskartotek kan derfor være et værktøj der kan hjælpe med at holde et overblik over virksomhedens aktiver.

Yderligere gør et anlægskartotek det også mere overskueligt, at holde øje med hvordan afskrivningerne for aktiverne. Det fremgår typisk også i et anlægskartotek, hvad de forskellige aktivers forventede levetid er. 

Hvad er et anlægsaktiv?

Et anlægsaktiv er en betegnelse for alle de aktiver i virksomheden, der forventes at overgå en brugstid på mere end et år. Dette kunne f.eks. være biler eller inventar. Anlægsaktiver opdeles i tre kategorier. Disse er immaterielle anlægsaktiver, materielle anlægsaktiver og finansielle anlægsaktiver.  

Hvad er afskrivninger?

Afskrivninger er en betegnelse for den værdiforringelse, som en virksomheds anlægsaktiver gennemgår i deres brugstid. Har en virksomhed f.eks. erhvervet sig en bil, vil den i takt med at den bliver brugt, blive mindre og mindre værd. Har bilen kostet 200.000 kr. fra ny, vil den efter at være blevet brugt i to år, måske kun være 100.000 kr. værd. 

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage