Kreditorkartotek - Hvad er et kreditorkartotek?

Et kreditorkartotek er et form for register, der indeholder oplysninger om en virksomheds forskellige kreditorer, så der nemt kan dannes et overblik over dem. 

Med Billy kan du nemt holde styr på din virksomheds debitorer og kreditorer. Prøv Billy gratis.

Kreditorer de personer eller virksomheder, som leverer varer eller ydelser til dig eller din virksomhed, og som har krav på betaling. Nogle virksomheder kan have mange forskellige kreditorer. Et kreditorkartotek er en måde at sætte dine kreditorer i system, så de nemt kan findes. På den måde kan virksomheden få bedre overblik over deres pengestrøm. 

Bør du bruge et kreditorkartotek?

Formålet med at have et kreditorkartotek er, at gøre det nemmere at få en komplet oversigt over alle virksomhedens kreditorer. Derfor kan et kreditorkartotek være et godt værktøj, hvis din virksomhed har mange forskellige kreditorer. 

Med et kreditorkartotek får du også muligheden for at holde overblik over hvilke fakturaer der hører til hvilke kreditorer. På den måde kan du også nemt holde styr på, hvilke kreditorer der har fået betaling samt hvilke der ikke har.

Har du en ny mindre virksomhed, som ikke har så mange kreditorer endnu, er det måske ikke så relevant at have et kreditorkartotek. I takt med at virksomheden vækster og der eventuelt kommer flere og flere kreditorer, kan det dog blive relevant at få sig et kreditorkartotek. 

Hvad indeholder et kreditorkartotek?

Indholdet i et kreditorkartotek er som sådan forholdsvist simpelt. Kartoteket består af en liste over virksomhedens forskellige kreditorer. Dette kan f.eks. være leverandører eller lignende. For hver kreditor på listen, samler du alle de fakturaer, der kommer fra den pågældende kreditor. 

Det giver dig mulighed for at se hvilke fakturaer der tilhører hvilke kreditorer, og samtidigt se hvilke der er betalt eller ej. Det giver dermed også bedre mulighed for at have overblik over hvilke kreditorer der mangler betaling, så du kan undgå at få rykkere tilsendt. 

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage