Bogføringssystem - Hvad er et bogføringssystem?

Et bogføringssystem hjælper dig med at bogføre indtægter og udgifter i forbindelse med driften af din virksomhed. Når du bogfører, danner du et overblik over virksomhedens økonomi og skaber grundlag for regnskabet.

I Billy kan du kan klare både bogføring, fakturering, moms og regnskab i et samlet system. Prøv Billy gratis.

Når man taler om bogføringssystemer i dag, taler man typisk om et digitalt program, hvor du kan tilrettelægge og udføre din bogføring. Der findes forskellige bogføringssystemer, men eksempler på funktioner i et bogføringssystem indebærer fakturaservice, bogføring af udgifter, momsafregning og momsregistrering samt beregning af centrale nøgletal

Hvorfor er et bogføringssystem nyttigt?

Ifølge bogføringsloven skal alle danske virksomheder bogføre alle transaktioner og opbevare fakturaer og bilag i 5 år. Desuden skal din bogføring overholde god bogføringsskik. Dette indebærer at virksomheden bogfører hurtigst muligt og med den relevante dokumentation. Et digitalt bogføringssystem kan altså spare dig for både tid og bekymringer, og på samme tid sørge for at du overholder de gældende regler.

I bund og grund kan bogføringen også klares manuelt, men ved hjælp af et digitalt bogføringssystem slipper du for en masse tastearbejde og får et komplet overblik over din virksomheds økonomi. Du sikrer ligeledes, at dine bilag er velbevaret og let tilgængelige. På den måde skaber du det bedste grundlag for din virksomheds momsindberetning og årsregnskab.

Er et bogføringssystem nødvendigt for mig?

Da bogføring er et lovkrav for alle danske erhvervsdrivende, skal du spørge dig selv, om du vil klare din bogføring manuelt eller digitalt. Det er ligeledes relevant at overveje din virksomheds størrelse og art, når du træffer den beslutning. Mange virksomheder vælger fx et digitalt bogføringssystem, så de kan spare tid og fokusere på andre områder i virksomheden.

Hvilket bogføringssystem skal jeg vælge?

Når du skal vælge et bogføringssystem, skal du først og fremmest overveje, hvilke behov din virksomhed har. Der findes en række forskellige bogføringssystemer som tilbyder forskellige funktioner. Hos Billy får du fx adgang til vores fakturaprogram, momsberegning og fuld support alle ugens dage. Det er derfor værd at overveje, hvilke funktioner din virksomhed har behov for, før du vælger et bogføringssystem.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage