BillypediaHvad er en advokat?

Hvad er en advokat?

En advokat er en person, som har en juridisk kandidatgrad og beskæftiger sig med rådgivning inden for lovgivning. En advokat kan være behjælpelig med rådgivning indenfor mange forskellige områder. På et tidspunkt i dit liv kan det for eksempel være, at du får brug for enten en familieadvokat, boligadvokat eller en skilsmisseadvokat. En advokat kan altså være behjælpe med mange ting inden for advokatens speciale.

Ligesom du nok har set på film, kan en advokat også enten være anklager eller forsvarer. En forsvarsadvokat har til opgave at forsvare den sigtede. En anklager repræsenterer staten og har til opgave at få den sigtede dømt. Dog har en anklager pligt til at sørge for, at uskyldige ikke bliver dømt og retsforfulgt.

Titlen advokat er en beskyttet titel.

Hvilken uddannelse har en advokat?

For at blive advokat, skal du gennem et fem år langt jurastudie og derefter arbejde i minimum tre år hos et advokatfirma som fuldmægtig eller som assistent hos en politifuldmægtig eller en statsadvokat. Du kan yderligere tage den beskyttede advokatuddannelse på 20 dage over et år.

Hvad er forskellen på en jurist og en advokat?

Der er ikke den store forskel på en jurist og en advokats arbejdsopgaver. Dog er der faktisk en betydelig forskel. At være advokat er en beskyttet titel, hvorimod jurist ikke er beskyttet. Det vil sige, at alle kan være jurister. I mange er tilfælde har jurister også taget en kandidat inden for jura ligesom advokaterne, men de har ikke taget den praktiske erhvervserfaring på tre år.

I mange tilfælde ender jurister med at blive ansat i virksomheder, som deres sagsbehandler eller rådgiver.

Hvad er retshjælp?

Hvis du får brug for en advokat, kan du i Danmark søge om retshjælp. Retshjælp er et økonomisk tilskud eller en helt gratis advokat. Størrelsen på retshjælpen afhænger af din personlige indkomst og økonomiske situation. Du kan også tegne forsikring, som giver dig ret til retshjælp.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage