Hvad er et økonomisystem?

Et økonomisystem hjælper virksomheder med at administrere og effektivisere bogføringen. Det overordnede formål med et økonomisystem er at holde styr på budget og resultat. Samtidig giver det et økonomisk overblik, som kan være en stor hjælp, når der skal træffes beslutninger.

Som virksomhed kan man vælge mellem en online løsning eller en offline løsning.

Hvad er et online økonomisystem?

Et online økonomisystem er en cloudbaseret løsning, som kun kræver en internetadgang. Man slipper altså for at downloade systemet. Ofte er det en brugervenlig løsning med høj grad af automatisering, som også kan samarbejde med en lang række eksterne programmer. De totale omkostninger er let gennemskuelige, da man køber et abonnement på måneds- eller årsbasis.

Hvad er et offline økonomisystem?

Et offline økonomisystem ligger på computeren. Derfor er det vigtigt, man sørger for selv at tage back-up og beskytter computeren mod virusangreb. Modsat en online løsning er det en engangsinvestering, men man vil stadig have udgifter til opdateringerne.

Hvilket økonomisystem skal du vælge?

Det er der ikke et simpelt svar på, da det afhænger af virksomhedens behov nu og i fremtiden. For at hjælpe dig lidt på vej, får du her en række spørgsmål, som kan guide dig igennem valget af økonomisystem:

  • Hvad er de totale omkostninger til systemet? (anskaffelse, installation, abonnement og opdateringer)
  • Har systemet de funktioner du har brug for? F.eks. abonnementsfakturaer, bankafstemning, momsregnskab, online kortbetaling på fakturaer, tilbud m.m.
  • Hvor nemt kan du importere dit regnskab fra dit nuværende økonomisystem?
  • Hvor brugervenligt er systemet?
  • Kan du få hjælp fra supporten, når du har brug for det?
  • Kan du få din økonomi med på farten med en mobil-app?
  • Kan din revisor kigge med?
  • Kan systemet automatisk opdatere, når der kommer nye regler og frister inden for bogføring? F.eks. ændrede indberetningsfrister for moms.
  • Kan systemet tale sammen med dine andre programmer?

Man kan også vælge at have en revisor til at klare det hele, så har man ikke brug for et økonomisystem. Det sørger revisoren nemlig for.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage