BillypediaHvad er en regning?

Hvad er en regning?

En regning er en opkrævning af penge fra en kunde. På regningen står det beløb, som kunden skylder for den købte vare eller service. Der kan også findes information omkring, hvordan regningen skal betales. En regning er det samme som en faktura.

Hvad skal en regning indeholde?

Når du udsteder en regning, er der en række krav til, hvad regningen skal indeholde. En regning er først gyldig, når den indeholder:

  • Information om sælger
  • Information om køber
  • Fortløbende fakturanummer
  • Fakturadato
  • Varens eller servicens art, pris og mængde
  • Momsgrundlaget og momsbeløbet
  • Det samlede beløb

Udover at regningen skal opfylde alle krav, skal regningen også opbevares i fem år. Først efter 5 år, kan du smide regningen ud. Derfor skal du altid lave to kopier af regningen - en til dig selv og en til din kunde.

Når du skal lave regningen, er det helt op til dig, hvordan du vælger at designe den. Det er blot vigtigt, at regningen opfylder alle kravene.

Med Billy’s fakturaskabelon kan du nemt designe og indtaste de forskellige informationer og sende regningen elektronisk til din kunde. Du kan læse mere om, hvordan du bruger den her.

Hvordan sender jeg en regning?

Før i tiden blev stort set alle regninger sendt med posten, men i dag foregår det elektronisk. Du kan stadig vælge at sende en regning med posten, men du kan også vælge at sende den via e-mail eller ved at lave en EAN-faktura.

Hvis du skal sende en regning til en offentlig institution, skal du være opmærksom på, at regningen ikke længere må sendes på almindeligvis enten via posten eller e-mail. I dag skal du lave en EAN-faktura, når du skal sende en regning til en offentlig institution i Danmark. Du kan læse mere om, hvad en EAN-faktura er her.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage