BillypediaHvad er sikkerhedsstillelse?

Hvad er sikkerhedsstillelse?

Når en låntager tager kontakt til en potentiel låneudbyder, vil sidstnævnte i de fleste tilfælde kræve, at der bliver stillet en sikkerhed. Låntager skal kunne stille sikkerhed vha. værdifulde aktiver, så risikoen for långiver reduceres. Størrelsen af sikkerhedsstillelsen bliver afgjort af låneudbyder. Med en større sikkerhed følger ofte en lavere rente eller udbetaling til långiver. Aktiverne kan være alt fra kunst, køretøj, båd, bolig til værdipapirer, og skal kunne stilles som sikkerhed ved dags dato for aftalen om lån.

Kaution og bankgaranti

Det er også muligt, at få en tredjepart til at skrive under på en garanti. Det vil sige, at de stiller sig selv som sikkerhed. Her er det muligt at bruge venner, familie, bekendte eller en bank. De skal godkendes inden aftalen kan laves. Hvis man opretter en bankgaranti, vil de oftest tage provision alt efter hvor sikkert du selv er stillet. Derudover kan der foretages kaution, hvor en virksomhed eller en person går med til at overtage lånet. Det betyder ofte, at du indgår en ny aftale med personen eller virksomheden, som overtager lånet. Hvis aftalen bliver misligeholdt kan långiver kræve overlevering af de aktiver, der er blevet stillet som sikkerhed.

For at opnå en lavere rente på dit lån, vil en positiv kreditvurdering kunne hjælpe dig godt på vej. I dette tilfælde vil låneudbyderen vurdere din økonomi meget nøje for at skabe et indblik i din reliabilitet og sikkerhed.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage