BlogGode råd om regnskabHvor tit udveksler du bilag med din revisor/bogholder?

Hvor tit udveksler du bilag med din revisor/bogholder?

Forfatter:Revisor Stig Jacobsen
Dato:11. november 2014
Læsetid:3 minutter

Når man spørger brugerne af Billy om, hvad der er godt ved programmet, så er det gennemgående svar, at de føler, at programmet giver dem overblik over virksomhedens økonomi.

Det er jo forståeligt, for et overblik over virksomhedens økonomi giver – ro!

Hvis du selv fører dit bogholderi 100 %, så bestemmer du jo selv, hvor opdateret dette billede af virksomhedens økonomi er. Hvis du ikke sørger for at opdatere dette jævnligt, så snyder du… dig selv!

Regnskab er historieskrivning

Dit regnskab beskriver groft sagt, hvad der skete i går, sidste år eller længere tilbage.

Hvis du skal kunne bruge dit regnskab og din økonomiske status til noget, er det så ikke væsentligt, at tallene afspejler virkeligheden i går frem for et halvt år tilbage?

Regnskabsperiode lig med momsperiode?

Mange af mine kunder er kun fokuserede på at få afleveret bilag, når der skal indrapporteres moms.

Jeg forstår da godt, at dette er noget, som hurtigt nedprioriteres i en travl hverdag. Men når momsperioden er halvårlig, så er de regnskabsdata jo håbløst forældede.

Tag udgangspunkt i dagen i dag (19. oktober 2014). Hvis du i samarbejde med din revisor/bogholder arbejder på denne måde, så er dit bogholderi måske ikke blevet opdateret siden 30. juni. Hvis du indberetter kvartalsvis, så skal ”regnskabet” jo bare være klart den 1. december. Det er endnu værre, hvis du indretter halvårligt – så skal ”regnskabet” først være klart den 2. marts 2015!

Hvad alt dette betyder for styringen i virksomheden, vil jeg gerne hav lov til at komme ind på i en anden blog.

Hvad skal du så gøre, hvis du vil have et mere opdateret overblik?

Hvis du selv fører dit bogholderi – så er det jo bare at komme i gang.

Hvis du benytter en revisor/bogholder til det hele eller delvis – så skal I jo aftale nogle nye procedurer for samarbejdet. Det behøver ikke at blive dyrere for dig, men overvej at bruge de muligheder, som eksempelvis Billy’s Billing tilbyder:

  • Upload alle dine leverandørfakturaer og diverse bonner direkte til Billy’s Billing, eller opret evt. en Dropbox eller lignende, og del denne med din revisor/bogholder. Hvis I vælger Dropboxløsningen, så aftal, at der minimum er to mapper. En til ubogførte bilag, hvori du uploader dine bilag, og en med bogførte bilag, hvortil revisor/bogholder flytter bilag, når disse er bogførte. Hvis du uploader bilagene direkte til Billy’s Billing, så vil du jo løbende kunne se, hvilke bilag der ikke er bogførte.
  • Upload bilag jævnligt, måske dagligt. Hvis du gør det til en rutine, så er det ingen sag. Mange fakturaer modtager du garanteret allerede pr. mail.

Held og lykke med at få et endnu bedre overblik over din økonomi.

Stig Jakobsen Accountman

Denne artikel er skrevet af

Stig Jacobsen, Accountman

Tager regnskaber for meget af din tid? Er momsafregningen altid et onde, som laves for sent? Accountman hjælper dig med dette og mere. Vi har mere end 20 års erfaring indenfor økonomi og regnskab.

Se Stig Jacobsens profil

  • Årsregnskabets øvrige oplysninger for selskaber - hvad skal du være opmærksom på?
  • Virksomhedsskat – få indblik i det her 
  • Lav årsregnskab: Sådan fungerer det