Hvordan laver man en faktura? - Billy Regnskabsprogram

Forfatter:Willads Thor Petersen
Dato:9. marts 2017
Læsetid:2 minutter

Når du som virksomhed sælger en vare, sender du en faktura til din kunde, der specificerer, hvilken vare eller ydelse du har solgt, og til hvilken pris du har solgt den til. Er du en detailvirksomhed og benytter dig af et kasseapparat – gælder kassebonen dog som faktura.

For at din faktura er gyldig, skal den indeholde en række informationer om den solgte vare eller ydelse samt information om betalingsbetingelser og kontaktinformationer.

Derudover kan du tilpasse den til omstændighederne, så den fx også indeholder leveringsbetingelser m.m.

Disse krav skal en faktura overholde

Dato for fakturaen

Datoen hvor fakturaen er udstedt, skal fremgå af fakturaen. Såfremt en evt. leveringsdato er forskellig fra udstedelsesdatoen, skal den også fremgå af fakturaen. Prøv at sende en faktura gratis her

Et fortløbende fakturanummer

Det fakturanummer, som du giver dine fakturaer, skal være fortløbende. Det er ikke tilladt at bruge det samme fakturanummer flere gange.

Sælgers navn, adresse og CVR-nummer

Det skal fremgå ved navn, at du er afsender, samt hvilken adresse din virksomhed er registreret på. Desuden skal din virksomheds CVR-nummer fremgå. Mange virksomheder tilføjer også kontaktinformation som telefonnummer og e-mail samt bank- eller girokonto.

Kundens navn og adresse

Kundens navn og adresse skal fremgå af fakturaen, så der ikke er tvivl om, hvem modtageren er.

Varens eller ydelsens mængde og pris

Fakturaen skal indeholde, hvilken type vare der er tale om, hvor stor en mængde og hvilken pris det er solgt til. Det skal fremgå tydeligt, hvad fakturaen omhandler.

Momsbeløbets størrelse

Momsen skal fremgå af fakturaen. Det kan angives som et beløb eller som en procentdel af salgsprisen inkl. moms. Dette gælder både, hvis fakturaen er sendt til en virksomhed eller en privatperson.

Hvordan skal en faktura se ud?

Der er nogen rigtig eller forkert måde at lave en faktura på, så længe du overholder ovenstående regler. Du kan lave din faktura i et tekstprogram, hvis du vil, blot du overholder reglerne. Det vil dog være bedst, at den endelige faktura sendes i PDF-format, da kunden ikke vil være i stand til at ændre i denne.

Hvis du benytter et regnskabsprogram som Billy, skal du blot indtaste ovenstående information, så sætter programmet automatisk fakturaen op for dig.

Se hvordan du opretter en faktura i Billy

  • Grundlæggende regnskabsføring - 3 emner du skal forstå
  • Årsregnskabets øvrige oplysninger for selskaber - hvad skal du være opmærksom på?
  • Virksomhedsskat – få indblik i det her