Fradrag af moms på regninger vedrørende momsfri bil

Billy regnskabsprogram forfatter

Revisor Jákup Martin Vandsdal

24. april 2014

moms

Jeg kører i en bil, der er momsfri (kører halvt privat og halvt erhverv) og jeg får kørepenge efter statens takst. Jeg ved, at jeg ikke kan fradrage diesel osv. på bilen, men jeg har hørt, at moms på diesel, dæk og andre regninger vedr. bilen kan fradrages.

Er dette korrekt og hvordan gør jeg dette smartest?

Mvh. Claus

Svar

Hej Claus Nu siger du, at din bil er momsfri. Hvis du ved at sige dette mener, at den er på hvide plader, så har du aldrig momsfradrag. Er din bil derimod på papegøjeplader, så har du nemlig denne mulighed. Den måde, man ville bogføre det på, er ved at bogføre alle udgifterne i regnskabet med modpost i mellemregning. Når året så er gået, skal du lave en regulering, så alle driftsudgifterne på bilen i resultatopgørelsen bogføres ud igen med modpost (igen) på mellemregningen. Derved får du det rigtige overskud, som skal med på selvangivelsen - selvfølgelig under forudsætning af, at der ikke er andre skattemæssige reguleringer.

Denne artikel er skrevet af

Jákup Martin Vandsdal, Tasteriet

Tasteriet har specialiseret sig i moms og regnskab for selvstændige med små selskaber uden revisionspligt. Få solid rådgivning til alt lige fra bogføring og udarbejdelse af din årsrapport og momsafregning hos Tasteriet.

Se Jákup Martin Vandsdals profil