Din fradragsguide

Toke Kruse

Moms ved køb af mad (hvis du har ansatte)

Blå billy bog

Få guiden som e-bog

Jeg accepterer Billys betingelser for opbevaring af personoplysninger

Som hovedregel får du ikke fradrag for indkøb af mad til ansatte, men nogle gange kan der være fradrag alligevel.

Kommer der noget pludseligt overarbejde, som man ikke har forudset eller varslet forinden, kan man få fuldt momsfradrag, hvis man køber mad til sine ansatte i denne forbindelse. Det er vigtigt, at overarbejdet ikke er varslet og ikke sæsonbetinget. Det betyder, at sidder I en dag og pludseligt får en hasteopgave, som betyder, at de ansatte er nødt til at arbejde over, så kan du få fuldt fradrag for momsen.

Tager du dine medarbejdere ud at spise på en restaurant, får du fradrag for en fjerdedel af momsen. Denne regel gælder kun, hvis maden indtages på restauranten. Det vil sige, at hvis du er ude og spiser for 1.000 kr. (hvoraf momsen er 200 kr.), så vil du kunne få refunderet en fjerdedel af de 200 kr., på din momsangivelse. Det vil sige, at 50 kr. bliver refunderet som købsmoms.

Hvis du holder et møde i din virksomhed, og du køber mad ind til anledningen, kan du få fuldt fradrag for momsen, hvis mødet foregår inden for et fastsat tidsrum, og serveringen foregår under mødet. Køber du ind for 500 kr., vil du få refunderet 100 kr. på momsangivelsen. De forskellige typer af møder kan eksempelvis være bestyrelsesmøder, interne møder (med fagligt indhold) og interne kursusaktiviteter. Bemærk, at der kun er tale om møder, der afholdes i virksomhedens egne lokaler.

Læs mere om emnet i blogindlægget her:
Fradrag ved køb af mad

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.