De 3 vigtigste indstillinger til at komme i gang med Billy

Forfatter:Amanda Nielsen
Dato:1. februar 2023
Læsetid:2 minutter

Som ny bruger i et nyt regnskabsprogram er der mange ting, du kan tage stilling til. Derfor vil jeg her forklare de 3 vigtigste indstillinger, du skal sætte, så du kan komme godt fra start og sende fakturaer og bogføre regninger uden at bekymre dig.

Alt det andet kan du altid vende tilbage til, når det passer dig.

1) Opsæt korrekt betalingsmetode

Dette er nok den vigtigste indstilling, du skal have styr på, når du starter op. Det er nemlig her, du sørger for at dine kunder kan betale dig for dit arbejde, når du sender dem fakturaer.

Du finder dine regnskabsindstillinger nede i venstre hjørne på tandhjulet "Indstillinger", og herefter "Faktura" i øverste menu.

Her skal du finde betalingsmetode og trykke "Ret" ud fra den eksisterende betalingsmetode.

Her kan du indtaste dine bankoplysninger, så de vil fremgå af din faktura:

• Vælg 5710 - Bank som konto
  • Udfyld Bankens navn
  • Udfyld Reg og Kontonummer og tryk Gem

2) Vælg dit fakturanummer

Har du sendt fakturaer fra et andet system før, skal du huske at vælge dit næste fakturanummer i Billy, så din fakturanummerrække stadig vil være fortløbende og uden huller.

Er du helt ny og skal sende din første faktura, kan du også selv vælge hvilket fakturanummer, du vil starte på.

Du kan vælge fakturanummer under "Faktura" i øverste menu, og herefter kan du indtaste dit næste fakturanummer.

3) Opsæt dine momsindstillinger

Som udgangspunkt indberetter de fleste nystartede virksomheder moms kvartalsvist - og det er også standardindstillingen i Billy. Så hvis du også skal indberette moms kvartalsvist, kan du springe det her punkt over.

Men er du fx momsfritaget er det vigtigt, at du markerer det, inden du begynder at sende fakturaer eller bogføre regninger.

Du kan opsætte dine momsindstillinger under “Regnskab” i menuen i toppen.

Nu kan du så vælge hvor ofte du skal indberette moms, eller sætte flueben i boksen, hvis du er momsfritaget.

Sådan! Nu er du klar til at komme i gang med dit regnskab og til at oprette din første faktura.