Lav en intern overførsel mellem forskellige konti

Forfatter:Mikkel Grønlund
Dato:12. oktober 2022
Læsetid:2 minutter

Hvis du har overført penge mellem to bankkonti, f.eks. mellem en momskonto og den primære bankkonto, kan du nemt registrere overførslen i Billy.

Når du bruger Billy, skal du nemlig have oprettet en bankkonto i kontoplanen for hver af de bankkonti du har i banken. Det gør det nemmere for dig at holde styr på bogføringen, og tjekke om banksaldoen stemmer.

Vi viser her i denne artikel, hvordan man laver en intern overførsel, når du har overført penge fra den ene bankkonto til den anden. Hvis du har lavet en indbetaling i banken fra kontantbeholdningen, kan du læse vores artikel om overførsel fra kasse til banken.

Sådan laver du en manuel transaktion

Vi laver en manuel transaktion til at registrere overførslen mellem to bankkonti.

• Vælg Bogføring
  • Vælg Transaktioner
  • Klik Ny transaktion
  • Vælg Bankoverførsel
  • Vælg en dato samt et beløb, der skal overføres
  • Under Overført fra skal du vælge en konto, hvor beløbet skal overføres fra
  • Under Overført til skal du vælge kontoen, beløbet skal overføres til
  • Angiv en Beskrivelse
  • Når du har klikket på Godkend har du bogført din pengeoverførsel

Hvis du er på Basic.

• Gå til Bogføring
  • Tryk på Kassekladden
  • Tryk på Tilføj Transaktion

Her er tilfældet at der skal lægges 500 kroner ind på Bank 2 og tages fra Bank. Derfor debiteres 5715 for 500 kroner og 5710 er sat som modkonto og dermed krediteres.

Hvordan opretter jeg en bankkonto?

Hvis du ikke har oprettet din anden bankkonto i Billy, skal du gøre dette før du kan lave den interne overførsel. Heldigvis er det nemt og hurtigt at lave en bankkonto mere i Billy.

For at lave en bankkonto, skal du gå i Indstillinger → Regnskab → Rediger kontoplan. Herefter klikker du på Opret Konto i øverste højre hjørne.

Når du skal udfylde informationerne skal du være opmærksom på, om den bankkonto du er ved at oprette er i danske kroner eller en anden valuta. Hvis den er i en anden valuta, kan du følge vores guide til oprette en valutakonto.

Hvis det er en almindelig konto med dansk valuta, skal du blot udfylde informationerne. Kontogruppen vil være 5700 - Bank og kontantbeholdning. Husk at klikke på boksen for Bankkonto og Tillad betalinger på denne konto. Hvis du har brug for en mere udfyldende gennemgang, kan du følge vores guide om oprettelse af en bankkonto i Billy.