Bogføring af sponsorat

Oliver Storm Pallesen

8. august 2014

Denne artikel beskriver, hvordan du forholder dig, når du giver sponsorater. Hvis der er tale om sponsorat til en enkelt sportsudøver, har du ikke noget momsfradrag, da personen ikke ”opkræver” moms af sponsoratet.

Hvis du modtager modydelser for sponsoratet, så har du momsfradrag. Det kan f.eks. være, at dit logo kommer på deres sportstøj. Dog skal du være opmærksom på, at der er tale om en ”ren” markedsføringsudgift, for hvis ikke er der tale om tillægsydelser. Tillægsydelser kan være gratis billetter til en sportsarrangement eller liggende, og for dem gælder nogle særlige regler. Men som hovedregel kan du ikke trække moms af tillægsydelserne fra.

Vi vil vise et eksempel, hvor du har fuldt momsfradrag. Først opretter vi en udgiftskonto for sponsorater og derefter bogfører vi betalingen.

• Vælg Regnskab
  • Vælg Kontoplan
Bogfør sponsorater
  • Klik Opret konto
Bogfør sponsorater
  • Skriv Sponsorater under navn
  • Vælg kontogruppen Udgifter
  • Vælg momssatsen Købsmoms 25%
  • Klik Gem konto
Bogfør sponsorater

Nu er kontoen oprettet, og vi skal til at registrer udbetalingen for sponsoratet

• Vælg Regninger
  • Klik Opret regning
Bogfør sponsorater
  • Vælg Sportsklubben eller foreningen som leverandør
  • Vælg Sponsorater som udgiftskonto
  • Skriv beløbet
  • Klik Godkend
Bogfør sponsorater
  • Nu har vi registreret, at vi har udbetalt sponsoratet.