Bogføring af billetter til events

Forfatter:Cecilie Topp
Dato:17. november 2023
Læsetid:3 minutter

Har du købt billet til en event eller en messe som led i dit erhverv? Så kan du få momsfradrag for billetten. Det kan også være du skal stille en messestand op på en messe. Dette vil også være fradragsberettigede omkostninger, ligesom omkostninger til reklameartikler også vil være fradragsberettiget.

Disse omkostninger giver fuld momsfradrag, så længe det er i relation til din virksomheds momspligtige aktivitet og eventen eller messen foregår i Danmark. Man skal være opmærksom på, at nogle billetter indeholder et gebyr som ikke er fradragsberettiget. Det er heller ikke fradragsberettiget, hvis messen eller eventen afholdes i udlandet.

Denne artikel vil give et eksempel på bogføring af en billet til en dansk event samt et eksempel på bogføring af omkostninger til en messestand i forbindelse med en dansk messe.

Sådan bogfører du en billet til en event

Så længe at billetten er i relation til din virksomheds momspligtige aktiviteter, kan du få momsfradrag for billetten.

Vi vil anbefale at du opretter en konto til messeudgifterne under udgiftskategorien 1600 - Marketing- og rejseomkostninger. Det gør det nemmere for dig at holde et overblik over dine omkostninger. Vi har oprettet kontoen 1635 - Messer og events som vi vil bruge i dette eksempel.

Efter du har oprettet en konto, vil det bogføres i Billy således:

• Gå til Udgifter → Regninger
  • Vælg Opret regning
  • Upload kvitteringen. Hvis du ikke har en kvittering, så kan billetten også bruges hvis prisen står derpå.
  • Vælg kontakt, dato, betalingsmetode mv.
  • I beskrivelsen kan du skrive Billet *Event navn* og vælg 1635 - Messer og events og skriv beløbet.
  • Hvis der er et gebyr på billetten, skal dette på en separat linje, hvor udgiftskategorien 2320 - gebyrer vælges og momssatsen sættes til Momsfrit (0%)
  • Tryk Godkend

Sådan bogføres køb af messestand og reklameartikler

Det kan være du har købt en messestand eller reklameartikler som du vil dele ud på en messe. Hvis messen er i relation til virksomhedens momspligtige aktivitet, kan du få momsfradrag for omkostningerne. I Billy vil et køb af en messestand og reklameartikler bogføres således:

• Gå til Udgifter → Regninger
  • Klik Opret regning
  • Upload bilag
  • Vælg leverandør, betalingsdato, betalingsmetode mv.
  • I beskrivelsen kan du skrive Messestand og vælge  1635 - Messer og events.
  • Husk at lave en separat linje til reklameartikler. Dette kan gøres ved at trykke på Tilføj linje. I beskrivelsen skrives der Reklameartikler og vælg 1630 - Reklame og markedsføring.
  • Tryk Godkend

Hvordan bogføres omkostninger til messer og events i udlandet?

Hvis du skal deltage i en messe eller event i udlandet, og derigennem har omkostninger til billet eller messestand fra udenlandske leverandører, kan du ikke få momsfradrag for dine omkostninger. Du kan bogføre udgiften på samme måde som ovenstående, men du skal vælge momssatsen Køb af ydelser/varer i andre EU-lande (0%)