Bogføring af rateindbetalt moms

Oliver Storm Pallesen

7. september 2015

Hvis du har lavet en betalingsordning med SKAT angående momsbetaling, så betaler du din moms tilbage til SKAT i rater.

I Billy momsopgørelse kan du ikke registrer del-indbetalinger, derfor skal vi lave et lille trick så det bliver let at bogføre.

Det du skal gøre er, at du i stedet for at registrere betalingen på din bankkonto, registrer al momsen ind på Afregnet moms kontoen. Når det er sket, kan du let bogføre dine ratebetalinger inde i kassekladden.

OBS vær opmærksom på at SKAT opkræver renter, når du laver en betalingsordning. Renterne og momsen skal du bogføre hver for sig.

Indstil kontoen

Først skal vi ind og redigere Afregnet moms kontoen:

• Regnskab
  • Find Afregnet moms kontoen
  • Klik ret konto
Betaling af moms i rater
  • Sæt flueben ved Tillad betalinger på denne konto
Importering af kassekladde

Bogfør momsflytningen

Nu skal momsen flyttes over på Afregnet moms kontoen.

• Vælg Regnskab
  • Vælg Momsopgørelse
  • Klik på perioden
Importering af kassekladde
  • Afregn perioden og registrer betalingen på Afregnet moms kontoen og ikke din normale bankkonto.
Importering af kassekladde

Hvis du kigger på balancen, kan du se at den skyldige moms er flytte ned på Afregnet moms.

Importering af kassekladde

Bogfør momsbetalingerne

For at bogføre betalingerne, går vi ind i kassekladden:

• Regnskab
  • Kassekladde
Importering af kassekladde

Afregnet moms skal i debet og banken i kredit (husk de rigtige datoer).

Importering af kassekladde