Bogføring af sponsorater

Nicolai Hofsø

2. december 2017

Inden man bogfører et sponsorat, er det vigtigt, at der er klarhed over, hvilken slags sponsorat det er. Der er nemlig stor forskel på, om det er et sponsorat for eksempelvis en person eller en sportsklub. For at bogføre et sponsorat til dit regnskab er det nødvendigt at oprette en konto specifikt til formålet.

Først skal du oprette en konto til sponsorater:

• Gå ind under Regnskab og vælg Kontoplan
  • Tryk herefter på Opret konto i højre hjørne
Bogfoering af sponsorat

Herefter udfylder du boksene med følgende: Navn: sponsorater Kontogruppe og momssats afhænger af hvilket slags sponsorat, der er tale om. Læs mere på SKATs hjemmeside: bogføring af sponsorat.

Opret regning til sponsorater Herefter opretter du en regning via regningsmodulet, hvor du vælger sponsorater som udgiftskonto, skriver beløbet, og til slut trykker på godkend. Hermed er sponsoratet registreret som udbetalt.

Hvilken slags sponsorat er det? Der er desværre ikke et klart svar på, hvordan skattemyndighederne ser på dette. Hvis du har en personlig relation med sponsoren, kan SKAT vælge at begrænse fradragsretten på både moms og skat. Dette skyldes at SKAT ser sponsoratet som en personlig handling i stedet for at se på den erhvervsmæssige sammenhæng mellem eksempelvis sportsklubben og virksomheden.

I sidste ende er det vigtigt at undersøge, hvilken slags sponsorat der er tale om. Du er velkommen til at ringe eller benytte dig af vores chat, hvis du har spørgsmål eller problemer med at indberette dit sponsorat.