Bogføring af salg igennem Trendsales

Dato:3. november 2022
Læsetid:3 minutter

Har du solgt noget tøj på Trendsales for din virksomhed, så skal du registrere salget i Billy. Da Trendsales modtager pengene først fra kunden, hvorefter det vil blive udbetalt til dig (minus et gebyr), skal det bogføres på en separat bankkonto under omsætningsaktiverne.

I denne artikel vil vi vise, hvordan du opretter en bankkonto for Trendsales, registrerer en indbetaling fra en kunde samt hvordan du registrerer, når pengene bliver udbetalt fra din Trendsales konto til din bankkonto.

Sådan håndteres Trendsales i Billy

Som skrevet før, skal vi først have oprettet en konto under 5800 - Omsætningsaktiver som kan fungere som en bankkonto for Trendsales salg.

Opret en konto til Trendsales

Det gør vi ved at gå under Indstillinger → Regnskab → Rediger kontoplan

• Klik Opret konto
  • Vælg kontogruppen 5800 - Omsætningsaktiver
  • Vælg et ledigt kontonummer
  • Skriv Trendsales under navn
  • Klik af i Tillad betalinger på denne konto
  • Klik Gem konto

Vi har nu oprettet en konto til Trendsales salgene og kan du lave en faktura på salget.

Opret faktura og registrer indbetaling

Vi laver en faktura på et Trendsales salg gennem fakturamodulet. Vi har her allerede oprettet Trendsales som kunde i vores kontakter og oprettet salget af tøj som et produkt. Hvis ikke du har gjort dette, kan du læse vores guides til hvordan man opretter en kontakt i Billy og hvordan man opretter et produkt i Billy.

• Vælg Salg
  • Vælg Fakturaer
  • Klik Opret faktura
  • Vælg Trendsales som kunde
  • Vælg Salg af Tøj som produkt
  • Skriv pris
  • Klik Godkend
  • Klik Registrer betaling
  • Vælg dato
  • Vælg Trendsales konto som konto
  • Klik Registrer betaling

Nu har vi registreret et salg på Trendsales, og vi vil nu vise hvordan du registrerer udbetalingen fra Trendsales til din bankkonto minus det gebyr som Trendsales har opkrævet fra salget.

Registrering af udbetalingen fra Trendsales

Når vi skal registrere at pengene er blevet udbetalt fra Trendsales til bankkontoen, skal vi bruge kassekladden. Vi finder kassekladden under Bogføring → Kassekladde.

Vi skal lave en flerbenet postering, og dette gør vi ved at stille os i feltet Tekst og klikke CTRL + L eller CMD + L. Man kan også tilføje flere linjer ved at klikke på det lille '+' i højre side som kommer frem når man holder musen over. Herefter skriver vi følgende:

• I den første linje vælger vi vores konto 5850 - Trendsales og skriver det fulde beløb i kredit
  • I den anden linje skriver vi Gebyr og vælger konto 2320 - Gebyrer og skriver det gebyr som Trendsales har opkrævet i debet
  • I den sidste linje vælger vi den bankkonto som pengene er blevet udbetalt til - altså det faktiske beløb som er kommet ind på kontoen. Det skal svare til salget minus gebyr.
  • Klik Godkend alle

Nu har du registreret at pengene er overført fra Trendsales og ind på din normale bankkonto.