Bogføring af fakturaer med udenlandsk valuta

Dato:22. november 2022
Læsetid:2 minutter

I Billy kan du oprette fakturaer med udenlandsk valuta og sende dem til dine kunder. På den måde sikrer du dig at kunden bliver faktureret med det rigtige beløb og valuta, som du efterfølgende nemt kan registrere som betalt i Billy.

Når du skal registrere betalingen på fakturaen med udenlandsk valuta, vil der komme to ekstra felter frem: 'Beløb i valuta' og 'Vekselkurs'. Her kan du let rette i de to felter, så du er sikker på, at du får registreret den rigtige valutakurs.

Artiklen vil vise et eksempel, hvor vi har udstedt en faktura på 1.000 euro til en kunde fra Tyskland, som vi har fået 7.438,90 kr. i betaling fra. Først opretter vi fakturaen og registrerer derefter indbetalingen.

Sådan oprettes en faktura med udenlandsk valuta

Vi tager her udgangspunkt i en faktura på 1.000 EURO til en kunde i Tyskland. Vi har allerede på forhånd oprettet kunden som kunde lokaliseret i Tyskland i Billy under Kontakter. Nu vil vi oprette fakturaen til kunden.

  • Vælg Salg
  • Vælg Fakturaer
  • Klik Opret faktura
  • Vælg kunden (Husk at kunden skal være oprettet som en udenlandsk kunde)
  • Vælg produkt (Husk at produktet skal være oprettet med momssatsen Normalt salg af varer/Normalt salg af ydelser)
  • Skriv prisen i den udenlandske valuta
  • Vælg valutaen
  • Klik Godkend

Nu har du oprettet en faktura med udenlandsk valuta til en udenlandsk kunde. Når betalingen kommer, kan du registrere det modtagne beløb ved at gøre følgende:

Sådan registrerer du indbetaling

Når du skal registrere indbetalingen på fakturaen, kan du klikke på Registrer betaling og indskrive det beløb du har modtaget i banken. På den måde har du ændret valutakursen som er brugt til betalingen. Du kan læse vores guide på ændring af valutakurs på faktura og se hvordan det gøres i Billy.

Nu har du registreret indbetalingen i den udenlandske valuta, og Billy udregner automatisk de realiserede og urealiserede valutakursgevinster og -tab. Det vil sige, at hvis kursen stiger eller falder i tidsrummet mellem fakturaens oprettelse, til betalingen er modtaget, så tracker Billy dette.

Når du sælger varer eller ydelser til lande udenfor EU, skal du være opmærksom på hvordan du gør dette i Billy. Læs derfor vores guide om salg af vare til lande udenfor EU og bliv klogere på hvordan det skal håndteres.