Fradrag for kørsel - privatbil på gule plader

Læsetid:1 minut

Hvis din bil har en gul nummerplade, så er der fuldt momsfradrag for bilens udgifter knyttet til virksomhedens aktivitet, selvom du ikke har købt bilen igennem virksomheden. Du skal gemme dine benzin- og værkstedskvitteringer og huske at bogføre momsen. I hjælpeartiklen viser vi hvordan du bogfører kørselsfradrag i Billy, når du har købt benzin for 125 kr.

• Vælg Regnskab
  • Vælg derefter Transaktioner
  • Klik på Ny transaktion
  • Vælg Manuel transaktion
  • Vælg dato
  • Skriv Benzin - momsfradrag i beskrivelsen
  • Vælg kontoen Købsmoms og sæt momsbeløbet i debet
  • Vælg kontoen Mellemregninger med ejer og sæt momsbeløbet i kredit
  • Du har mulighed for at uploade et billede af din benzin regning, ved at bruge Billy Mobile Appen, som du kan hente gratis.
  • Se hvordan du uploader et billede af din regning her:

Brug Appen Billy Mobile Sådan uploader du et bilag med din Smartphone

• Du har nu bogført dit køb af benzin og kan derved få momsfradrag for det benzin du har brugt i virksomhedsregi.
  • Er du i tvivl om du kan få momsfradrag for din bil? Læs her:

SKAT: Gule Plader

I Billys Kørselsguide kan du læse mere om Skats mange regler i forbindelse med kørsel i din virksomhed.