Gode råd til dig med et CVR-nummer

Forfatter:Cecilie Topp
Dato:1. maj 2023
Læsetid:4 minutter

I denne support artikel vil du kunne læse om, hvad et CVR-nummer er og om, hvordan du kommer i gang med at bruge Billy både før og efter at have modtaget dit CVR-nummer fra Erhvervsstyrelsen.

Hvad er et CVR-nummer?

Et CVR-nummer er virksomhedens unikke identifikationsnummer, som bliver brugt af dine kunder og offentlige instanser til at identificere din virksomhed. Det er ikke alle virksomhedstyper, der kræver at have et CVR-nummer. Når du stifter en enkeltmandsvirksomhed eller et selskab, så er det lovkrav at modtage et CVR-nummer. Hvis du derimod starter en privat mindre virksomhed (PMV), så kan du sagtens undlade at registrere et CVR-nummer. Dog skal du være opmærksom på, at du skal have en årlig omsætning på under 50.000 kr. Hvis virksomheden overstiger grænsen for en omsætning på 50.000kr., så skal den CVR- og momsregistres. En virksomhed bliver ved lov momspligtig, når den har en omsætning på over 50.000 kr. Husk, at registrering med moms er med tilbagevirkende kraft, hvilket betyder, at det ikke er på datoen, hvor virksomheden overstiger omsætningsgrænsen, at der bliver betalt moms men derimod for hele året. Derfor betyder det, at hvis virksomheden indtil videre har registreret salg og køb som momsfrit, så skal den ændres for hele året.

Ved oprettelse af en virksomhed samt CVR-nummer skal det ske på Erhvervsstyrelsens hjemmeside via følgende link: virk.dk.

Når du har modtaget dit CVR-nummer

 1. Registrer dit CVR-nummer i Billy Når man har modtaget sit CVR-nummer er det vigtigt at få det registret i Billy således det kommer med på de fakturaer du udsteder til dine kunder. Det kan gøres på to måder alt efter om du har oprettet en bruger i Billy inden eller efter modtagelsen dit CVR-nummer.

Registrer CVR-nummer på eksisterende Billy bruger:

Man kan sagtens oprette en Billy-bruger uden at have modtaget et CVR-nummer. Her kan du starte med at tilføje virksomhedsinformation ved at udfylde: navn, nationalitet, adresse, logo osv. Når du har modtaget dit CVR-nummer og gerne vil registre det, skal det ske i programmets indstillinger.

Det skal du gøre på følgende måde:

 • Tryk på Indstillinger
 • Tryk på Virksomhed
 • Indtast CVR-nummeret
 • Tryk på Gem

Se gerne nedenstående billede.

Når ovenstående er fuldført, vil dit CVR-nummer være registreret i programmet. Det betyder, at programmet automatisk tilføjer det på alle fakturaer, der bliver oprettet i programmet, da det er lovpligtigt. Derudover kan du blot oplyse dit CVR-nummer, når du ringer ind til Billys support og skal have hjælp, da vi vil kunne slå dig op i systemet hurtigere.

Registrer CVR-nummer på nyoprettet virksomhed

Når du opretter dig i Billy og har modtaget dit CVR-nummer, kan du tilføje det under Billys startguide. Denne guide optræder, når du opretter en hel ny bruger, og den sikrer, at du som kunde får en god start og kommer igennem alle de nødvendige indstillinger.

Registrer regnskabsår/momsperiode

Efter at have registreret dit CVR-nummer er det vigtigt at registrere dit regnskabsår og din momsperiode. Et regnskabsår kan enten være skævt eller følge kalenderåret. Mange virksomheder har regnskabsår som følger kalenderåret, hvilket betyder, at den følger kalenderen pr. 01.01. – 31.12. Dette er ikke et krav, og der kan anmodes at få skævt regnskabsår, som ikke følger kalenderåret. Husk, at det første regnskabsår afhænger af, hvilken virksomhedsform du har.

Første regnskabsår for enkeltmandsvirksomhed

I en enkeltmandsvirksomhed er det første regnskabsår oftest inden for 12 måneder. Det vil sige, at ligegyldigt hvornår på året, at du stifter virksomheden, så slutter dit første regnskabsår pr. 31.12. Det betyder også, at dit første regnskabsår i en enkeltmandsvirksomhed sagtens kan være seks måneder eller en måned, alt efter hvornår på året virksomheden er stiftet.

Første regnskabsår i et selskab (ApS og A/S)

Hvis du derimod stifter et selskab, så kan det første regnskabsår godt være længere end de 12 måneder. Det betyder med andre ord, at hvis virksomheden er stiftet midt på året, så kan regnskabsaflæggelsen i slutning af året udskydes til næste regnskabsår. Husk, at i et selskab kan det første regnskabsår max være 18 måneder, og herefter bliver det reguleret til 12 måneder, alt efter om der du har et skævt regnskabsår eller kalenderregnskabsår.

I programmet kan du registrere virksomhedens regnskabsår ved at gå ind på følgende:

 • Tryk på Indstillinger
 • Tryk på Regnskabsindstillinger
 • Tryk på Hvornår slutter dit regnskabsår
 • Tryk på Hvornår startede dit første regnskabsår
 • Tryk på Hvilket år slutter dit første regnskabsår

OBS: Husk, at i spørgsmålet ”Hvornår startede/sluttede dit første regnskabsår” er der tale om, hvornår virksomheden blev stiftet, og hvornår det første regnskabsår sluttede.

Når ovenstående er gennemført, skal der herefter tages stilling til moms, og hvilken momsperiode du ønsker. Når virksomheden er momsregistreret, og der er oplyst en momsperiode, kan du indtaste det i programmet på følgende måde:

 • Tryk på Indstillinger
 • Tryk på Regnskabsindstillinger
 • Tryk på Hvor ofte indberetter du moms Her kan der vælges mellem: Månedligt, Kvartal, Halvårligt.

Tips og gode råd

Husk, at du kan få fradrag for afholdte omkostninger før virksomhedens start. Ifølge SKAT kan der fåes fradrag for omkostninger 6 måneder før virksomhedsopstart. Det er vigtigt at kunne dokumentere, at udgifterne har været virksomhedsrelateret. Selve bogføringen skal ske i regningsmodullet i Billy, hvor du opretter en regning. Under oprettelsen af regningen, skal bogføringen ske på virksomhedens startdato.

Hvis du har nogen spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på chatten, pr. telefon på 60 24 60 24 eller på billy@billy.dk.