Bogfør som ikke-momsregistreret virksomhed

Oliver Storm Pallesen

22. april 2014

Hvis du ikke er momsregistreret, hvilket vil sige, at du ikke kan få momsfradrag for dine regninger - skal du ikke sætte moms ovenpå dine fakturaer. Hvis du har en momspligtig omsætning på over 50.000 om året, skal du momsregistrere.

Opret momsfrit produkt

• Vælg Indstillinger
  • Vælg Produkter
  • Klik Opret produkt
Ikke momsregistreret virksomhed
  • Skriv produktnavn
  • Vælg indtægtskategorien Salg
  • Vælg momssatsen 'Momsfrit
Ikke momsregistreret virksomhed

Sådan opretter du et momsfrit produkt. Nu til hvordan du laver en faktura.

Opret en momsfri faktura

• Vælg Faktura
  • Klik Opret faktura
Ikke momsregistreret virksomhed
  • Vælg din kunde
  • Vælg produktet
  • Vælg antal solgte
  • Klik Godkend
Ikke momsregistreret virksomhed

Eftersom vi har oprettet produktet som momsfrit, sætter Billy ingen moms på fakturaen, og du kan nu vælge at sende den som e-mail eller downloade den som PDF.

Da virksomheden ikke er momsregistreret, kan du ikke få fradrag for momsen. Det betyder, at alle regningerne skal sættes til at være momsfrie, men du skal stadig indskrive regningens fulde beløb.

Opret regning for ikke momspligtig virksomhed

• Vælg Regninger
  • Klik Opret regning
Ikke momsregistreret virksomhed
  • Vælg din leverandør
  • Skriv en beskrivelse af dit køb
  • Vælg en udgiftskategori
  • Sæt altid momsen til 'Momsfrit'
  • Skriv regningens beløb
  • Klik Godkend
Ikke momsregistreret virksomhed

Sådan registrerer du en regning i en ikke momspligtig virksomhed, og sådan laver du en faktura og opretter et momsfrit produkt.