Betalingsgateway - Hvad er en betalingsgateway?

En betalingsgateway er en software, der gør det muligt for kunder at betale for deres køb i en webshop. 

Har du overvejet at starte din egen webshop? Find ud af hvilken webshop løsning der er bedst for dig.

Når kunden har indtastet deres kortoplysninger, bliver disse oplysninger krypteret, og derefter sendt videre til indløsning. En betalingsgateway kan ses som en del af en betalingsløsning.

Der findes en række betalingsgatewayløsninger, og det er derfor en god idé at undersøge, hvilken der passer bedst til netop din webshop

Hvordan får man en betalingsgateway?

Når du laver en webshop, er en nem måde for kunderne at betale på, noget af det vigtigste at få styr på. Når du skal skal have en betalingsgateway, er det nødvendigt at lave en aftale med en betalingsleverandør samt en indløser. 

Nogle betalingsleverandører har gjort processen nemmere, ved at tilbyde at tage sig af indløsningsaftalen, så det kun er nødvendigt for dig at lave en aftale med en betalingsleverandør. 

Hvad er en betalingsleverandør?

Betalingslevendarøren er den der står for at levere betalingsgatewayen, som er det betalingsvindue, dine kunder kan bruge til at betale for deres køb. Betalingsleverandøren er yderligere ansvarlig for at tilbyde et administrationsmodul, hvor du kan håndtere refunderinger. 

Betalingsleverandøren er altså den, der overordnet set er ansvarlig for, at diverse betalingsinformationer flyttes sikkert rundt, i forbindelse med videregivelse til indløseren.

Hvad er en indløser?

Indløserens ansvar er at godkende kortbetalinger for din webshop. Det er derfor også indløseren, der har til opgave at overføre kundernes betaling til din webshops bankkonto samt tjekke om deres kort er gyldigt. 

Når du som indehaver af en webshop vælger en betalingsgateway, skal du samtidig vælge en indløsningsaftale. Det er også under denne aftale, du vælger hvilke typer af betalingskort, der kan anvendes i din webshop. 

Du skal være opmærksom på, at nogle indløsere kun foretager udbetalinger en gang om ugen, mens andre gør det oftere. Det er derfor relevant at tage stilling til dette, i forhold til det ønskede cash flow

Hvad koster en betalingsgateway?

Det er ikke gratis at benytte en betalingsgateway i din webshop. Det er nemlig nødvendigt både at betale for betalingsgatewayen og indløsningen. Betaling foregår typisk i form af en pris pr. transaktion samt en månedlig betaling. Prisen pr. transaktion ligger typisk på 4-5 kr, men kan variere alt efter hvilken udbyder det er.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage