Webshop - Hvad er en webshop?

En webshop er en elektronisk butik på nettet, hvor man kan vise butikkens udvalg, samt sælge sine varer til kunderne. 

 Vil du gerne starte din egen webshop? Find ud af hvilken webshop løsning der er bedst for dig.

At drive webshop er en salgsstrategi, der er velegnet at bruge, både som B2B og B2C virksomhed. I en webshop kan der købes både fysiske produkter, såvel som diverse serviceydelser. 

En tøjbutik i Aarhus kan have en webshop med et udvalg af deres tøj, som kunder i København så kan bestille hjem. Yderligere kan et kommunikationsbureau have en webshop, hvor de sælger rådgivning eller tekstproduktion som ikke er en fysisk vare, men en ydelse.

Hvordan laver man en webshop?

Hvis du som virksomhed gerne vil starte din egen webshop, er der flere måder at gøre dette på. Du kan enten bygge din webshop op fra bunden, eller købe en færdig webshop løsning. 

Programmering af webshop fra bunden

Vælger du at programmere din webshop fra bunden, kræver det enten at du har en del teknisk viden indenfor programmering, eller kan hyre en der har. Fordelen ved selv at bygge din webshop fra bunden, eller gøre det med hjælp fra en programmør er, at du kan skræddersy din webshop til at være præcis som du vil have den. 

På den måde kan du være sikker på, at webshoppen passer til lige præcis dit brand, produkt og målgruppe. Hvad det koster at bygge en webshop, hvis du ikke selv kan programmere, kan dog være dyr affære, så du skal være klar på at ligge en del budget til projektet. 

Køb af færdig webshopløsning

En anden løsning er at købe en færdig webshop. Denne løsning er lidt mere ligetil og der findes mange udbydere af sådanne færdige webshopløsninger. Ved at bruge denne løsning kan du komme hurtigere i gang med at sælge dine varer eller ydelser online, men forskellen er dog, at webshoppen måske ikke ser ud lige som du vil have den. 

Priser på webshops kan variere, men den billigste løsning vil helt klart være at programmere den selv. 

Hvilke fordele er der ved at have en webshop?

Med en webshop følger der mange fordele. En af de mest væsentlige fordele ved at have en webshop er, at den kan drives fra enhver geografisk lokation. På den måde er det også muligt for kunder overalt i landet, eller måske endda verden, at købe det du udbyder. 

En anden fordel er, at en webshop har åbent hele døgnet, og der kan derfor foretages køb på din webshop selv om natten. Yderligere er driften af en webshop ikke forbundet med nogle høje omkostninger, ligesom en fysisk butik har, da der fx ikke skal betales nogen dyr husleje. 

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage