Hvad er Cash flow?

Cash flow kaldes også pengestrøm, og er en betegnelse for de penge der flyder rundt i virksomheden. Her er både tale om virksomhedens indbetalinger og udbetalinger, som tilsammen udgør virksomhedens samlede cash flow.

Hvor kommer pengene fra?

Indgående pengestrømme:
Her er der tale om, at man får penge ind i virksomheden fx når man i virksomheden sælger et produkt/service til en kunde.

Udgående pengestrømme:
Her er der tale om penge som forlader virksomheden fx de faste omkostninger som husleje og løn til medarbejdere.

Hvorfor er cash flow vigtigt?

Det er vigtigt at have styr på sit cash flow for at have en økonomisk sund virksomhed. En årsag til at nogle virksomheder ikke klarer sig, skyldes en manglende evne til at holde styr på deres cash flow.

Hvis der kommer flere penge ind i virksomheden end man bruger, har man et positivt cash flow, hvilket betyder at man har råd til at betale de regninger, der skal betales. Bruger man flere penge end hvad man tjener, har man et negativt cash flow, hvilket kan betyde, at man ikke har råd til at betale de regninger, som skal betales.

Hvad er en pengestrømsopgørelse?

Når en virksomhed analyserer pengestrømmen, kan der fortages en pengestrømsopgørelse. Denne vil give virksomheden et indblik i dens økonomiske tilstand.

Med en pengestrømsopgørelse anskueliggør virksomheden hvor likviditeten kommer fra. Opgørelsen tager udgangspunkt i investeringens likviditetspåvirkning, finansieringsens likviditetspåvirkning og driftens likviditetspåvirkning.

Hvis du kunne tænke dig at få et bedre indblik i hvordan, du får styr på dit cash flow, har vi syv gode råd som du kan læse mere om her

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.