Hvad er bitcoin mining?

Bitcoin mining er computer-processen bag bitcoin-transaktionerne og vejen til at finde nye bitcoins. Det kræver massiv regnekraft at få del i de nye bitcoins og de mange transaktionsgebyrer.

Mining-processen minder om det arbejde, en minearbejder laver for at udvinde guld i minen. Minearbejderne er i dette tilfælde bare nogle kraftfulde computere kaldet minere, og guldet er bitcoins.

Forestil dig, at du skal overføre 0,1 bitcoin til en anden person. Så snart du sender en bitcoin fra din wallet, så hiver minerne hakken frem i konkurrencen om at finde svaret på en matematisk algoritme. I netværket af computere er der gemt bitcoins, som mineren kan finde ved at løse algoritmen. Vinderen er den miner, som først finder frem til svaret på algoritmen. Et svar som tager 5-20 minutter at finde, og svaret er et ufattelig langt tal. Ud over at få nye bitcoins, så får mineren et gebyr for de transaktioner, som den nu skal behandle.

Bitcoin mining-processen afsluttes ved, at mineren samler alle transaktioner og bitcoins i en elektronisk pakke. Pakken skal nu ud i netværket til alle de andre computere. Netværket kaldes for blockchain, og pakken er en af blokkene. I netværket af blokke bliver alle informationerne i hver blok konstant lagret og opdateret på alle computere i netværket.

Rundt omkring i verden står der mange bitcoin-minere, hvor de kraftige computere typisk er samlet i store haller. Det største mining-selskab ligger i Kina, og har sit helt eget kraftværk til det massive strømforbrug. Det er ikke tilfældigt hvor mining-selskaberne slår sig ned. Priserne for strøm har nemlig stor betydning for, om det er en god forretning. Bitcoin mining i Danmark ville kræve et enormt effektiv setup, fordi priserne på strøm er høje.

Fun facts om bitcoin mining

  • Det er forskelligt hvor mange bitcoins mineren kan vinde. I 2017 modtog vinderen 12,5 styk bitcoins i præmie.
  • Det kræver nogle meget kraftige computere, når algoritmen skal løses. I begyndelsen kunne alle være med, men den tid er slut. Hvis du satte din egen bærbare computer på opgaven, så skulle du vente over 20 millioner år.
  • De kraftige computere, der står bag bitcoin mining er placeret rundt omkring i hele verden, og har samme strømforbrug på et år som Letland.
  • Minerne kan maksimalt finde 21 millioner bitcoins i alt, og de har begrænset tid. I år 2150 er alle bitcoins nemlig frigivet.

Hvad er bitcoin cloud mining?

Bitcoin cloud mining er næsten det samme som bitcoin mining. Forskellen er, at du ikke behøver investere i dyrt hardware eller tænke på strømforbruget. Du køber nemlig bare en service hos en cloud mining farm. Et selskab, som har bitcoin mining hardware og software sammen med massiv computerkraft til mining af bitcoins. Med andre ord, du lejer computerkraft hos et datacenter, som til gengæld finder bitcoins til dig. Jo mere ydeevne du køber, jo flere bitcoins kan du få overført til din wallet.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage